Sylvain Pussier a Clairet Sportnál Oscherslebenben

Sylvain Pussier és Jimmy Clairet a Peugeot 308-as kupa spái dobogóján: előbbi az amatőr, utóbbi a profi kategória győztese.
Fotó: Peugeot Sport

Sylvain Pussier váltja Gilles Colombanit a Clairet Sport harmadik autójában Oscherslebenben. A Jimmy és Teddy Clairet-vel kiálló családi csapat harmadik autóját az eredeti tervek szerint három versenyhétvége erejéig Stéphane Ventaja, és ugyancsak három fordulón Gilles Colombani vezette (illetve vezeti) a TCR Europe-ban. A hetedik kör még tárgyalás alatt állt az idény elején, de ma reggeli sajtóértesülés szerint azt Pussier kapta meg.

Talán emlékszünk még a fickóra, aki a télen azt mondta, hogy azért ültette Aurélien Comte-ot az egyik Andros Trophy autójába, mert szereti. A Pussier Automobiles by Clairet Sport csapata igen furán működik, már a mai anyagias világban. Tény, hogy pénzből élünk, és ők igyekeznek nem figyelmen kívül hagyni ezt a tényt, ám a csapat működésében mégis a fő motiváló erő a szeretet és az összetartozás. Télen, az Andros Trophy alatt Pussier a csapatfőnök és a Clairet Sport segít be, míg nyáron, a 308-as kupában Jean-Marie Clairet a csapatfőnök és Sylvain csak versenyző, az amatőr kategória egyik legjobbja. Amióta a Clairet Sport a TCR Europe-ban is versenyez, azóta Pussier minden versenyen jelen van, hogy segítse a csapat működését.

Sylvain Pussier 1977 decemberében született Közép-Kelet-Franciaországban. Évek óta jelen van saját csapatával az Andros Trophy-n, és a Clairet Sporttal karöltve versenyez is a francia bajnokságok amatőr kategóriáiban. Bár jégen jobb eredményei vannak, aszfalton sem ritka az amatőr dobogós helyezés, sőt, már összetettben is láthattuk a pódiumon. Szezonbéli legjobb eredménye a 308-as kupából egy spái kategória-győzelem.

Egy héttel a Red Bull ringi TCR EU forduló előtt, a 308-as kupa legutóbbi fordulójára a csapat elvitte Comte-ot egy körre. Aurélien halomra is nyerte magát azon a hétvégén. Majd később egy interjúban így fogalmozott: „a szívem csapatával tértem vissza a francia bajnokságba”.

Szóval Oscherslebenben eljött az idő a félig-meddig csapatvezető Pussier számára is, hogy „a szíve csapatával” fellépjen az európai szintre. A Clairet Sport zöld Peugeot-ján jövő hétvégén a 77-es rajtszámot látjuk majd.

Magyar Szilvia

Comments

comments