Sok hűhó semmiért

dscn6675

Fotó: Magyar Szilvia

A BMW és a Mercedes visszavonta a fellebbezését a DTM magyarországi fordulója után kialakult szituáció és kiosztott büntetések után.

A hungaroringi DTM büntetések kapcsán bizony úgy érzi az ember, hogy egy Shakespeare-komédiába csöppent, főleg, ha sajtós. Történt ugyanis, hogy vasárnap este 22:45-ig ültünk a sajtóközpontban, mire a versenybíróság eldöntötte, hogy megbünteti Daniel Juncadellát és Marco Wittmann-t a fa fenéklemez túlkopása miatt, és aztán a csapatok eldöntötték azt is, hogy fellebbeznek a döntés ellen. Ebből következően kétséges volt, hogy a záró fordulóban tudunk-e majd bajnokot hirdetni, vagy a fellebbezésre adott válasz és annak időpontja dönti el, hogy ki lesz a bajnok és mikor.

Tegnap délután az érintettek megváltoztatták véleményüket, és úgy döntöttek, visszavonják a fellebbezésüket.

Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója így kommentálta döntésüket:

„Ez talán azt is eredményezné, hogy a bíróságon dől el a bajnoki cím, és ezt mi nem akarjuk. A DTM-nek bajnokot kell avatnia Hockenheimben, a szurkolók előtt.”

Ulrich Fritz, a Mercedes igazgatója hozzátette: „Dani padlólemeze akkor sérült meg, amikor áthajtott a rázóköveken, hogy elkerülje a Mortarával való ütközést, de a fellebbezést visszavonjuk, mert úgy véljük, nem lenne eredményes. Ezért nem bolygatjuk az ügyet tovább.”

Ezáltal a versenybíróság által módosított eredmény tekinthető véglegesnek.

A bajnoki összetettben még mindig Wittmann vezet, de így előnye csak 14 pont Edoardo Mortaraval és 39 Jamie Greennel szemben.

Comments

comments