Sajtótájékoztató, pályarajzolás és palacsintasütő-verseny

Fotó: FIAWTCC.COM

Fotó: FIAWTCC.COM

A WTCC megérkezett Magyarországra, a szokásos esemény előtti sajtótájékoztatóval hangoltunk a hétvégére csütörtökön, a Gundel étterem kerthelyiségében.

Mivel Rob Huff beteget jelentett reggel, így az esemény túlnyomórészt magyar nyelven zajlott, Nick Catsburg és Richard Rodgers, nemzetközi sajtófőnök kapkodta is a fejét, de a feltétlenül szükséges közlendőket azért fordították nekik…

Az FIA önkéntesek napjához kapcsolódóan megtudhattuk Gyulay Zsolttól, hogy a WTCC magyar hétvégéjének munkálataiban mintegy 450 önkéntes segédkezik minden évben, így idén is. (Ez a szám F1 alatt természetesen magasabb.)

Kiderült, hogy amellett, hogy irtó büszke TCR csapata teljesítményére, Michelisz Norbert profi pelenkacserélő.

Nick Catsburg elmagyarázta, hogy a legfőbb különbség a tavalyi Lada és az idei Volvo között az, hogy a Volvo gyorsabb. 😀 Nagy Dániel pedig egyáltalán nem volt boldog attól, hogy az ő 2015-ös specifikációjú Hondája ugyanúgy 80 kg ballasztot kap, mint a 2017-es fejlesztésű Hondák, így aztán nem vár nagyon nagy eredményeket magától. Nagy Norbert az ETCC-ben viszont kifejezetten sokat vár magától, fejlődésre számít.

Az eseményről többek között Francois Riberio is távol maradt, igaz ugyan, hogy nem is nagyon hiányzott senkinek, Huffy humora viszont annál inkább.

Az informatív rész lezárása után a fiúk először vaktérképen-Hungaroring-rajzoló-versenyben vettek részt, Bíró János nagyszerű találmányának, a golyós tollnak a segítségével, majd Gundel palacsintát kellett sütniük és tölteniük.

Nagy Norbi feltalálta a joker-lap útvonalát a Hungaroringre (ha esetleg be akarná vezetni valaki), bár a helyzet az, hogy ha mindenkinek azon a nyomvonalon kellene versenyeznie, amit berajzolt, akkor Michelisz és Catsburg járnának a legjobban, közülük is talán utóbbi.

Ami a második versenyt illeti, abban Gyulay Zsolt mindenkit kenterbe vert, akár töltésről, akár sütésről volt szó. A fekete leves pedig akkor következett, amikor felszólították a verseny résztvevőit, hogy egyék (vagy legalábbis kóstolják) meg, amit főztek. Amúgy Catsburg itt is nagyot alkotott, nem hiába, tudott lesni Gyulay Zsoltról, mellette állt.

Ami a hétvége további részét illeti, pénteken az FIA önkéntesek napja első ízben kerül megrendezésre. Innentől az FIA minden évben május 12-én emlékezik meg az önkéntesekről, akik nélkül nem lenne egyetlen verseny, nem üzemelnének a pályák, még csak sárga, vagy éppen kockás zászlót sem lengetne senki. Ugyanakkor vannak önkéntesek a sajtó munkatársai, a pályák személyzete, de még a csapatok dolgozói között is. Mindezek az emberek megérdemlik (igazság szerint már nagyon régen megérdemelték volna), hogy kapjanak egy napot, ami róluk szól.

Aki ki szeretné fejezni értékelését az önkéntesek munkája iránt, írjon a Facebook, Twitter vagy Instagram falára pár köszönő szót május 12-én a következő hashtaggel: #FIAVolunteersDay. Aki maga is volt önkéntes, vagy jelenleg is az, írjon egy rövid történetet arról, miért jó önkéntesnek lenni, ugyanezzel a hashtaggel.

Szombaton és vasárnap a versenyprogram eszerint a kiírás szerint alakul, szurkolói buszok vasárnap az Árpád hídtól állnak a nézők rendelkezésére.

Magyar Szilvia

Comments

comments