Pole Brichének, fordított első sor Filesnak

Fotó: Magyar Szilvia

Napsütötte szombat reggelre virradt Monza, az időmérő edzést viszonylag rendben megtartották. Ennek eredménye egyelőre 5-0 Julien Briché javára Josh Filesszal szemben, de a végén csattan az ostor.

Épp csak két kört tettek meg a versenyzők a pályán, mielőtt a Renault újonca, Guilherme Salas beleragadt a 8-as kanyarban a kavicságyba. Nem történt semmi egyéb, csak besokallt. Mivel azonban önerőből nem tudott kikecmeregni onnan, ezért az edzést megszakították piros zászlóval. Ekkor két Peugeot, Briché és Aurélien Comte álltak az első helyeken.

Az újraindítást követően is ők autózták a legjobb időket, Santiago Urrutia és Klim Gavrilov tudtak velük lépést tartani a szélvészgyors Audikkal. Files sokáig a huszadik hely alatti zónában tanyázott, végül odaért a Q2-be belépést jelentő 6. helyre. A Q1-ből némi meglepetésre ebben a sorrendben jutottak tovább az alábbi versenyzők: Briché, Comte, John Filippi, Urrutia, Gavrilov, Teddy Clairet, Files, Gilles Magnus, Gianni Morbidelli, Andreas Bäckman, Maxime Potty és Daniel Lloyd.

A Q2 sem zajlott zászlós esemény nélkül, bár itt csak a végén láthattunk némi sárgát: Andreas Bäckman sokallt be az ötös kanyarban, így már nem tudott javítani és csak 12. lett. Az időmérőt végül Briché nyerte Comte előtt. Mögülük Urrutia, Gavrilov, Teddy Clairet, Daniel Lloyd, Morbidelli, Magnus, Files, Potty, John Filippi és Andreas Bäckman fognak rajtolni. A M1RA jelenleg egyetlen versenyzője, Luca Engstler a 17., Tenke Tamás a 26. lett.

Az időmérő teljes végeredménye innen letölthető.

A fordított pole ugyan szintén nem lett meg Files-nak, de elrajtolhat vasárnap az első sorból, Potty mellől. Egyelőre Briché begyűjtötte a maximális pontszámot, hogy faragjon a hátrányából, de a történet ma délután 16:50-kor folytatódik, immár élő közvetítéssel a TCR TV Youtube csatornáján.

Magyar Szilvia

Comments

comments