Piros szombati időmérő Vila Realban

Fotó: Magyar Szilvia

Másodszor állhat a pole-ban idei szombati versenyen a 2012-es túraautó-világbajnok, akinek vezetésével az első versenyre kibérelte az első rajtsort a Sébastien Loeb Racing két Volkswagenje. Mögöttük Michelisz Norbert lett a harmadik legjobb a meglehetősen hosszúra elnyúlt, négy piros zászlóval is megbeszakított időmérő edzésen, mialatt a két zengős, Szabó Zsolt és Nagy Norbert a 12. és a 23. helyen zárt.

2:00.924 alatt ért körbe a 4.785 kilométeres versenypályán Rob Huff a Sébastien Loeb Racing Volkswagen Golfjával, amellyel második pole-jára tett szert a WTCR-ben, de csupán 27 ezredmásodperccel zárt csapattársa, Mehdi Bennani előtt. A harmadik pozícióban Michelisz Norbert végzett a BRC versenygépével – ezzel a magyar bizonyult a leggyorsabb hyundaios pilótának, viszont lemaradása meghaladta a három tizedmásodpercet.

Negyedikként a világkupa éllovasa, Yann Ehrlacher zárt a Münnich Motorsport Hondájával, ötödikként pedig a tavalyi túraautó-világbajnok, Thed Björk az Yvan Muller Racing Hyundaijával. A svéd pilóta mögött főnöke és csapattársa, Yvan Muller lett a hatodik és egyben az utolsó, aki a pole-t érő körhöz képest egy másodpercen belül tudott végezni.

Meglepő módon John Filippi volt az egyedüli CUPRA-s, aki bejutott a TOP-10-be, a hetedik leggyorsabb kört futotta meg. A francia mögött Ehrlacher csapattársa, Esteban Guerrieri, a másik BRC-Hyundait terelgető Gabriele Tarquini, valamint az audis Jean-Karl Vernay férkőzött még be az első tíz közé.

Ami a két Zengő-pilótát illeti, Szabó Zsolt az egészen előkelő 12. helyen zárt, míg Nagy Norbi a 23. pozícióba kvalifikált a CUPRA-val.

Az eredetileg 40 percesre tervezett időmérő azonban majdnem másfél órásra nyúlt, ugyanis négy alkalommal jelent meg a piros zászlót. Először és harmadszor elvitték az egyik bóját, és ki kellett cserélni, másodjára Gianni Morbidelli beleállt a szalagkorlátba, végül pedig Jean-Karl Vernay az utolsó gyors körök alatt találta el a falat – a legutóbbi incidenst követően pedig már újra sem indítottak az edzést.

Az első futam 17 órától kerül megrendezésre, amelyet a WTCR hivatalos Facebook-oldala és a Duna World is élőben közvetít.

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments