Nem változtat bevált receptjén az Audi

Fotó: Audi Communications Motorsport

Változatlan marad a német túraautó-bajnokságban (DTM) a gyári Audi-csapat hatosa.

Az Audi szerdán délelőtt bejelentette, hogy valamennyi 2018-as pilótáját, tehát Loïc Duvalt, Robin Frijns-t, Jamie Greent, Nico Müllert, René Rastot és Mike Rockenfellert is megtartja 2019-es DTM-szezonra. Ami meg a WRT által indítandó két Audi RS 5-öst illeti, azokról később fog kiderülni, hogy kik fogják vezetni.

Mindenesetre a gyári felállásban a párosítások sem változnak, ami azt jelenti, a Phoenix Racinget Rockenfeller és Duval, a Team Rosberget Rast és Green, a Team Abt Sportsline-t meg Müller és Frijns fogják alkotni jövőre is.

„Jövőre nagyon sok izgalmas újítás lesz a DTM-ben, amik közül kétségtelenül az erősebb motor lesz az egyik leglátványosabb. Loïc, Robin, Jamie, Nico, René és Mike révén meg már 2018-ban is egy erős csapatunk volt, így jövőre is ezzel a felállással folytatjuk. Szerintem ők alkotják a megfelelő hatost az Audi Sport számára, mindannyiukban megvan a potenciál ahhoz, hogy a DTM bajnoki címéért harcoljanak” – idézi a közlemény Audi Motorsport fejét, Dieter Gass-t.

2018-ban René Rast bizonyult a legjobb audis pilótának, aki egy elképesztő hajrá és hat egymás utáni győzelem után mindössze négy ponttal kapott ki a bajnoki címért vívott küzdelemben a mercedeses Gary Paffett-től. A 32 éves német kívül még Nico Müller tudott a legjobb tíz között zárni összetettben, de ő is éppen csak.

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments