Négy nap Kínában

Képernyőkép, Aurélien Comte, Instagram, sztori

A majdnem 3 hónapos szünet után egy nyúlfakrnyi következett a két kínai forduló között. És míg Rob Huff magyarázatából megpróbáljuk megérteni, milyen utcai pálya is Wuhan, ami szerinte egyáltalán nem is olyan, mint egy utcai pálya, addig a mezőny tagjai szanaszét szóródva töltötték rövidke kínai nyaralásukat. A szociál média engedett némi betekintést ebbe, és a két nagyon is komoly kínai hétvége között most jöjjön egy kis nagyon is komolytalan válogatás mindebből.

Persze írni csak arról lehet, amit láttunk, ezért aztán Michelisz Norbiról sokat nem, de itt van a Zengő Motorsport, és Másik Norbi, azaz a Nagy, akik ilyen nagy, vagy úgy is mondhatnám monumentális helyeket látogattak meg, ahol nekem például sokáig kellett keresgélnem, mire egyáltalán Norbit megtaláltam a képen. A monumentális emlékművek és templomok meglátogatása után a csapat átrepült Wuhanba, megismerkedtek a pályával, és részesei lehettek a drift élménynek is.

Fotó: Zengő Motorsport, Nagy Norbert Facebook

Eric Néve fenomenális húzással kerülte el, hogy a csapat kizárólag franciául beszélő tagjai (rajta és Homolán kívül majdnem csak ilyenek vannak) elkeveredjenek egy tízmilliós nagyvárosban: amíg lehetett Ningbóban maradtak. Várost nézni itt is lehetett, Mato Homola fényképezett festett páncélú kis teknősöket, és Aurélien Comte-tal együtt instasztoiba foglalták Deadpoolt, amint a kínai metróban császkál. A ningbói játéktermek játékait is kipróbálták, a képen éppen két koronggal játszanak léghokit. És én tudom, hogy a jetlagre sok mindent rá lehet kenni, de Comte miért játszik mini-kosárlabdát hátizsákkal a hátán?

Képernyőkép Mato Homola vlogjából

Amúgy Homola is vlogol rendesen, ha valaki bírja a szlovák nyelvet (márhogy beszélni is, vagy csak hallgatni úgy, hogy nem érti), az a ningbói részt megtalálja itt.

A legtöbben beiktattak pár napot Shanghajban, mint Tom Coronel, a Comtoyou néhány versenyzője, Pepe Oriola és a Münnich Motorsport immáron elég jól összeszokott triója. Azt nyilván mindenki el tudja képzelni, hogy Coronel megtalálta a módját, hogy hogyan érezze magát a legjobban, és Oriolára sem lehetett panasz. A Comtoyou ifjoncai kerestek valami játéktermet is, ahol lehet versenyezni. Lehet, hogy véletlenül egy gyermekmegőrzőbe tévedtek? – Ezek a kínai feliratok, sosem lehet tudni, ugye…

Képernyőkép, Aurélien Panis, Instagram, sztori

Amíg a többiek szanaszét lófráltak Kína keleti és déli részén, addig Jean-Karl Vernay tett egy merész húzást és jól kijátszotta az FIA-t. Talán néhányan olvastak már róla – és a szabály nem újkeletű – hogy ugyanazon a pályán, ugyanazon a rendezvényen, másik első kerekes meghajtású autókkal rendezett versenyen tilos részt venni, ugyanis az FIA ezt tesztnek tekinti és a pályatanulásban előnyszerzésként értékelni a többiek kárára. Ezért aztán Huff sem indulhatott el a CTCC-ben és a WTCR-ben egyazon hétvégén, még akkor sem, ha egyébként rendszeres CTCC induló. Tavaly a TCR International nem tartozott a FIA hatásköre alá, így többen is indultak betétfutamokon Kínában.

Vernay azonban nem hagyta annyiban a dolgot, neki feltétlenül meg kell tanulnia a pályát, ha a fene FIA-t eszik, akkor is. Ő megoldotta a problémát a képen látható módon. (A formulaautók köztudottan hátsókerekesek.)

Képernyőkép, Jean-Karl Vernay, Instagram, sztori

Míg a csapattársai talán félreolvastak néhány táblát Shanghajban, Frederic Vervisch magányos utat tett Hongkongba, az éves nagy ünnepség megtekintése céljából. Tűzijátékot nézett, és a további utazás, az éjszakázás Hongkongban meg a jetlag maradványtünetei kissé nyúzott külsőt kölcsönöztek neki insta sztorijában, amit – mea culpa – nem örökítettünk meg, szóval már nem tudom megmutatni. De emlékszem, azt gondoltam – ejnye, Fred, a hétvégén verseny van! De aztán Vervisch is meghúzta a kártyát, amit JK!

Képernyőkép, Frederic Vervisch, Instagram, sztori

Thed Björk és Yvan Muller sem lopta az időt városnézéssel, hanem – magad uram, ha szolgád nincsen alapon – előbb Ningbóban be-, majd Wuhanban kipakolták a saját csapatukat.

Thed Björk, Instagram

Mindezek után a koronát az egész szociál médiából folyó komolytalankodásra (amit – valljuk meg – néző és versenyző egyaránt élvezett) a Münnich Motorsport versenyzői tették fel, akik szerda este repültek át végül Shanghajból Wuhanba. Az ugyan erősen kérdéses, hogy Kínában a francia ifjoncok utazhatnak-e a csomagszállító szalagon, de láthatóan Yann Ehrlacher nem bírt magával egy csöppet sem, amikor az út végén feldobta magát a bőröndök közé. Persze, Timo Scheidert sem kellett félteni, aki egyből dokumentumfilmet is készített a stílusos wuhani belépőről…

Képernyőkép, Timo Scheider, Instagram, sztori

Végül pedig jómagam is kiéltem kreatív hajlamaimat, és kidekoráltam a hivatalos posztert az időtervvel. Mondjuk, arra a vasárnap hajnali Facebook live-os időmérő közvetítésre nem kelnék fel, hátha mégsem adják le élőben, de a többi megbízhatónak tűnt.

A WTCR wuhani hétvégéjének hivatalos posztere (kicsit átalakítva)

Magyar Szilvia

Comments

comments