Muller visszatér, Monteiro nem

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI, FIAWTCC.COM

Az idényzáróhoz érkezett a WTCC mezőnye is: csütörtökön a szabadedzéssel megkezdődik az utolsó hétvége, mely előtt még hatan állnak (legalább matematikailag) harcban a világbajnoki címért, de az élen Thed Björköt csak 6,5 pont választja el a követő Michelisz Norberttől. Tiago Monteiro a paddockba visszatér, de a versenyzőülésbe nem, így Esteban Guerrieri maradhat a helyén, az ő helyén a Camposnál pedig Kris Richard. A Volvo viszont fontos taktikai lépésre szánta el magát: Björköt Yvan Muller fogja segíteni a bajnoki címért folyó csatában!

A Polestar csapata az év közben sokat fejlődő, bár a balszerencséjéről is ismert argentin versenyzőjét, Nestor Girolamit cserélte le az utolsó versenyre. Mint azt Alexander Murdzevski csapatvezető elmondta, a csere annak érdekében történt, hogy a legtapasztaltabb és minden szempontból az elérhető legjobb segítséget tudja nyújtani a csapat Björknek. Ugyanakkor az is lényeges szempont volt, hogy ha csak lehet, akkor csapatban is besöpörje a világbajnoki címet a Volvo.

A másik oldal ellenben továbbra is nélkülözni kénytelen Tiago Monteirót. Az utazás nem jelentett gondot a portugálnak, de versenyzni még biztosan nem tud a szeme miatt. Ezért jelenlétével támogatja a csapatot.

A hétvége programja a megszokottak szerint nem hétvégére esik: a két szabadedzést csütörtökön tartják, minden további programrészt pénteken. Minden tevékenység villanyfénynél zajlik majd. A teljes program letölthető innen. (Minden idő helyi idő)

Magyar idő szerint a tévéközvetítések az alábbiak szerint követhetők figyelemmel:

Időmérő edzés: pétek, 12:30, M4 és Eurosport 2

Versenyek: péntek, 19:15-től egymás után M4, az Eurosport 2 ismétléseket ad (de azt ebből a tévéműsorból ki nem találja senki, hogy melyik futamot mikor… 🙁 )

Magyar Szilvia

Comments

comments