Muller nyomában? Exkluzív interjú Hugo Valentével

A WTCC ezen a hétvégén feléled első nyári szünetéből, és Argentínába látogat. Kezdjük a hangolódást egy – még a Hungaroringről származó – interjúval. Az „áldozat” éppen az az Hugo Valente, aki hozza magával Argentínába az utolsó európai futamon begyűjtött büntetését… 

Bakay Botond: Kérlek, mesélj a karrieredről!
Hugo Valente: A Formula-Renault-ban kezdtem, két évig versenyeztem. Ez 2009-2010-ben volt, majd egy évet kihagytam állandó versenyzőként. Tavaly a francia SEAT León Supercopában vettem részt, és kiérdemeltem a sanghaji WTCC indulást. Idén pedig már egy fél szezont mehetek itt, azért csak felet, mert egy egész szezon nem fért bele a költségvetésbe.

BB: Ha jól tudom, te már indultál a Formula-Renault-ban a Hungaroringen…
HV: Igen.

BB: Mi a legjobb, legkedvesebb emléked innen, a WTCC-n kívül?
HV: A Hungaroringen jó versenyeket futottam. De igazából nem tudom.

BB: A kupás, vagy a WTCC-s León a favoritod?
HV: Úgy gondolom, a WTCC-set nagyobb élmény vezetni. A kupásnak jobb a tapadása, de a gumik már a WTCC-ben jobbak. A WTCC-t választom, azt hiszem, az erőteljesebb, és összességében jobb.

BB: Szereted a magyar atmoszférát, a rajongókat, és a pályát?
HV: Igen! Ez a verseny nagyon jó volt! Nagyon sok rajongó jött, az egész hétvégén nagyszerű volt a hangulat. Igazán jó.

BB: Mesélj a hétvégédről. Egy erős első szabadedzéssel kezdtél…
HV: Igen az első szabadedzés tényleg jó volt, de aztán volt pár problémánk az időmérő során, ezért csak a rajtrács végéről indulhattunk. Jól felzárkóztam az első futamon, bár ebben segített a baleset is. Végül 12. lettem az első futamon, ami szerintem nem rossz. Elégedett voltam vele. A második verseny már nehezebb volt, a Safety Car is bent volt a pályán. Nagyon rosszul rajtoltam, mert nem gyakoroltam eleget, de aztán nyomtam, ahogy bírtam. Úgy gondolom, hogy a test test elleni csaták a WTCC-ben kemények. Az első versenyről jobb emléket őrzök. Ez volt az első hétvégém idén, és még öt hátra van. Tanulni fogok, az a célom, hogy jobb időmérőket fussak, és onnan majd meglátjuk.

BB: És mi a terved jövőre?
HV: Remélem, jövőre összejön a megfelelő összeg az egész éves versenyzéshez. Nem tudom még, milyen autóval, talán a SEAT visszatér gyári szinten. Az jó lenne, de elsődlegesen az egész szezonos versenyzés lenne a cél.

Fotó: Motorzaj.hu

Comments

comments