Michelisz-show Malajziában

Fotó: Florent Gooden / DPPI, FIAWTCC

A WTCR az utolsó fordulójához érkezett a hétvégén. A maláj versenyek motorversenyekkel vannak kombinálva, ebből következően az időterv kicsit kacifántos: ma edzésnapot tartottak, vasárnap három verseny lesz. A mai két szabadedzés, két időmérő kombinációból Michelisz Norbert megnyerte mind a két időmérőt, továbbá az egyik szabadedzésen is a leggyorsabb volt. Elmondhatjuk hát, hogy a rá nehezedő nyomás ellenére eddig Michelisz teljesít legjobban a bajnokesélyesek közül.

A nap elejére visszatérve: Norbi már az első szabadedzésen az élen nyitott, mögötte Nestor Girolami és Mikel Azcona autózták a második és a harmadik időt. A másik három bajnokesélyes, Esteban Guerrieri, Thed Björk és Yvan Muller a 15., a 25. és a 26. időket szállították.

A második szabadedzésen Azcona, Michelisz és Gabriele Tarquini volt a három leggyorsabb, a Lynk&Co-k továbbra is nagyon gyengén muzsikáltak és a ballasztra panaszkodtak, amit ezen a hétvégén cipelniük kell.

Az első verseny időmérőjére még világosban és száraz pályán került sor. Túlságosan sok említésre méltó esemény nem történt, talán csak annyi, hogy Rob Huff leütközte a gumibálát, ezzel teljes pályás sárga zászlót okozva. Ezért törölték az eset előtti legjobb idejét. Igen különös, már-már valóságtól elrugaszkodott tény, hogy a második rajtkockát Aurélien Panis szerezte meg, ezzel élete legjobb kvalifikációját teljesítve. Michelisz és Panis mögül Nestor Girolami, Mikel Azcona, Frederic Vervisch, Augusto Farfus, Nick Catsburg, Gabriele Tarquini, Ma Qing Hua és Esteban Guerrieri rajtolhatnak az első 10 kockából.

Yvan Muller a 16., Thed Björk a 28. helyről várhatja majd az első verseny rajtját.

A második időmérő edzést már sötétben rendezték. Michelisz azonban itt is megállíthatatlan volt. A Q1-ből Catsburg mögött a második helyen, a Q2-ből az első helyen ment tovább, elsőnek indult a Q3-ban és a végén is ő állt az első helyen.

Mögötte zajlott az élet… Többek között a kék-sárga csapatban, ahonnan sem Muller sem Björk nem jutott tovább már a Q2-be sem. Előbbi a 13., utóbbi a 19. helyről indulhat majd.

Michelisz mögött Catsburg, Tarquini, Azcona, Guerrieri, Farfus, Ceccon, Vervisch, Girolami, Ma, Langeveld és Tassi ebben a sorrendben zárták a Q2-t. Így aztán a fordított rajtrácsos futamot Ma kezdheti meg az első rajtkockából.

Norbi utolérhetetlen kört autózott a Q3-ban, Catsburg és Tarquini felzárkóztak rá, hogy legyen hátvédje, ám Azcona és Guerrieri is nagyon jó kört ment, és mindketten befurakodtak a Hyudaiok közé, a második és a harmadik pozícióba. Ennek következtében az utolsó verseny rajtrácsáról a világkupa két legnagyobb esélyese, Michelisz és Guerrieri az első sorból indulhatnak el. Azcona, Catsburg és Tarquini követik őket.

A hétvége összes edzésének és versenyének végeredménye megtekinthető az alábbi linken.

A versenyeket vasárnap rendezik majd, a hosszútávú motorverseny után. Magyar idő szerint 8, 11 és 13 órakor, az Eurosporton lehet élőben figyelemmel követni a mindent eldöntő futamokat.

Magyar Szilvia

Comments

comments