Michelisz pole-ban a Hungaroringen

Fotó: Schneider Erika

Michelisz Norbi pályacsúccsal szerzett pole pozíciót a Hungaroringen.

Magyar idő szerint 12 óra 30 perckor vette kezdetét a Túraautó Világkupa első kvalifikációja a Hungaroringen, amelyen a pole pozíciót a szombat délutáni első futamra Michelisz Norbert, a BRC Racing Team magyar pilótája szerezte meg, méghozzá 1:52.644-es pályacsúccsal! Ezzel a magyar pilóta az első pole-ját ünnepelheti a világkupában.

A második helyen – több mint két és fél tizedmásodperces hátrányban – a Münnich Motorsport argentin versenyzője, Esteban Guerrieri végzett, a harmadik helyen pedig Thed Björk zárt az Yvan Muller Racing Hyundai i30-asával. A svéd világbajnokot Michelisz csapattársa, Gabriele Tarquini, valamint a Boutsen-Ginion Racing belga pilótája, Benjamin Lessennes követte.

Egymás mögött végeztek a rokonok, azaz Yann Ehrlacher (Münnich-Honda) és Yvan Muller (YMR-Hyundai), akik a 6-7. legjobb időt futották meg, megelőzve Nagy Dánielt, aki a M1RA-Hyundai-jal továbbra is nyújtani tudta a szabadedzéseken látott teljesítményét. Az első tízbe még Rob Huff az SLR-Volkswagennel, illetve a harmadik Münnich-Hondával James Thompson fért be.

A tavalyi TCR-bajnok, Jean-Karl Vernay éppen csak kiszorult a TOP-10-ből, a 11. helyen zárt. De csapattársa, a többszörös BTCC-bajnok Gordon Shedden számára sem alakultak jobban a dolgok, mivel a skót csak a 25. legjobb időt futotta meg.

Ami a további magyar érdekeltségeket illeti, a Zengő Motorsport pilótái, Nagy Norbi és Szabó Zsolti a 17. és a 27. helyen zártak – kettejük 1.2 másodperc választotta szét. Tassi Attila – a Hell Racing Team by KCMG szabadkártyása – nem kis meglepetésre csak a 21. legjobb időt futotta meg.

Kováts Olivér

Comments

comments