Michelisz idén először

Fotó: Gregory Lenormand / DPPI / FIAWTCR

A WTCR nürburgringi hétvégéjének első versenye száraz körülmények között, verőfényes napsütésben zajlott. A mélyebb izgalmakat – legalábbis az élen – mellőznünk kellett, mert a második rajtkockából induló Michelisz Norbert rögtön az első kanyarban az élre állt, és végig vezetve megnyerte a futamot. Néhány meleg pillanatnak mögötte lehettünk tanúi…

Yvan Muller versenye az első kanyarig tartott, de a nagy tumultusban senkinek sem sikerült kitalálnia, hogy kivel ért össze. A lényeg, hogy Antti Burival együtt a bukótérbe kerültek, a finn még tovább tudott menni egy darabig, de a francia autója nem mozdult többé.

A Michelisz – Guerrieri csata győztese Michelisz lett, az argentin csak bottal üthette a nyomát. Vervisch a negyedik helyről rajtolva lenyomta a másik argentint, és immár a harmadik volt, Nestor Girolamit az ötödik helyen Rob Huff követte.

Az első kör végén Girolami elkezdte támadni Vervisch-t, remélve, hogy megelőzheti. Ez egyelőre nem jött neki össze, mint ahogy Gordon Sheddennek sem a pályán maradás. Már a GP pályán történt, hogy előbb Daniel Haglöffel, majd Tassi Attilával koccant össze, végül valami eltörött az autójában és fel kellett adnia a versenyt. (Az is lehet, hogy a balesetek eleve amiatt történtek, hogy már el volt törve az a valami – ez a közvetítésből nem derült ki.) Gabriele Tarquininek nincs szerencséje ezen a pályán, még a második kör véget sem ért, már nem volt versenyben. Az autót ugyan visszavitte a boxba, de mást nem tehetett.

A második kör végén ismét kibontakozott egy csata a Vervisch – Girolami páros részvételével, hosszan autóztak a régi pálya utolsó, egyenes szakaszán egymás mellett, nem tudván dűlőre jutni, kié is legyen a harmadik pozíció. Nosza, eldöntötte helyettük Huff, aki kihasználta a kettős szélárnyékot, aztán a kellő pillanatban kibújt mögülük, és jól faképnél hagyta mindkettőt. Ez is egy szépségdíjas manőver volt! Végül az argentin győzött a belga fölött, de előrébb nem jutott. Megpróbálta hát a következő körben ugyanezt, ezúttal Huffon. Ez a csata még élesebb volt, centikre autóztak egymástól, de végül sikerült Girolaminak az előzés. Centikkel ugyan, de Huff előtt ért célba.

Michelisz Norbert háborítatlanul autózott az élen, és hazahozta idei első győzelmét. Esteban Guerrieri és Nestor Girolami felkísérték a dobogóra kétoldalt. Őket követte Huff és Vervisch, mögöttük Yann Ehrlacher, Benjamin Leuchter, Augusto Farfus, Nick Catsburg, Johan Kristoffersson, Thed Björk, Jean-Karl Vernay, Tom Coronel, Niels Langeveld, Mehdi Bennani, Tiago Monteiro, Aurélien Panis, Mikel Azcona, Kevin Ceccon, Tassi Attila, Ma Qing Hua és Andy Priaulx értek célba.

Magyar Szilvia

Comments

comments