Megtört a jég – már Ekstöm is futamgyőztes!

Forrás: DTM official

Az audis Mattias Ekström újabb lépést tett a bajnoki cím felé, megnyerte a szombati versenyt a szomszédos Red Bull Ringen, így már 28 pontos előnnyel áll a tabella élén.

“Nagyon sokat és nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy végre futamot nyerjünk, háromszor is közel voltam hozzá a második helyekkel. Ilyen gyönyörű időben még jobban élvezem az elsőséget” – mondta Ekström a verseny után. Munkaadója is felhőtlenül örülhetett, hisz az Ingolstadt-iak kibérelték a teljes dobogót: Jamie Green második, Nico Müller harmadik helyen ért célba. Negyedikként a Mercedes-es Robert Wickenst, ötödikként pedig a BMW-s címvédő Marco Wittmannt intették le.

Négy körrel a vége előtt még úgy tűnt, Jamie Green nyeri a futamot. A brit, aki a pole pozícióból indult 36 körön keresztül visszaverte svéd kollégája támadásait, ám végül nem tudta tartani őt. „Mattias kicsit gyorsabb volt nálam” – ismerte el a második helyezett. „Természetesen én szerettem volna győzni. Nem sikerült, de így is elégedett vagyok.”

A hetedik rajtkockából induló Robert Wickens már a rajtnál feljött a negyedik helyre és ott is maradt a verseny végéig, folyamatosan védekezve Marco Wittmannal szemben. Az egyik ilyen támadásnál össze is értek, a kanadai versenyző autója pedig olyannyira megsérült, hogy attól tartott, a pontszerző helyek egyikére sem tudja majd behozni a járgányát. „Nagyon kemény verseny volt” – mondta Wickens. „A boxkiállás után Wittmann messzebb került tőlem és így kicsit fel is lélegezhettem. Örülök, hogy végülis negyedikként értem célba.”

Marco Wittmann számára az ötödik hely volt a maximum ebben a versenyben. „Jó csatáink voltak Roberttel, és lettek volna esélyeim is, hogy megelőzzem őt, de végül mégsem úgy alakult a helyzet” – mondta Wittmann.

A bajnokságban továbbra is Ekström vezet 162 ponttal Jamie Green előtt, aki 134 egységgel áll a második helyen. Lucas Auer hazai pályáján csak nyolcadik lett, 131 pontjával így a harmadik, őt követi Marco Wittmann (125) és René Rast (124). Az audis Rast a verseny során ütközött, megpördült, és csak a mezőny végére tudott visszakeveredni, így pont nélkül maradt.

A bajnokságban már csak 84 pontot osztanak ki, ám matematikailag még mindig 10 versenyző esélyes a végső győzelemre.

A szombati verseny teljes eredménye:

1          Mattias Ekström

2          Jamie Green

3          Nico Müller

4          Robert Wickens

5          Marco Wittmann

6          Maxime Martin

7          Mike Rockenfeller

8          Lucas Auer

9          Edoardo Mortara

10        Timo Glock

11        Paul Di Resta

12        Bruno Spengler

13        René Rast

14        Loic Duval

15        Maro Engel

16        Tom Blomqvist

17        Gary Paffett

–           Augusto Farfus

 

Forrás: DTM sajtóközlemény

Fordította Schneider Erika

Comments

comments