Maro Engel csatlakozott a győztesek táborához

Forrás: DTM Official

52 verseny, több év kihagyás, és egy visszatérés után sikerült: Maro Engel a Moscow Raceway vasárnapi versenyén megszerezte élete első DTM-es futamgyőzelmét! A Mercedes pilótája egy korai boxkiállással, kemény csatában és számos előzés mellett is higgadt tudott maradni. „Hihetetlen verseny volt” – mondta Engel a leintés után. Mattias Ekström is örülhetett: második lett, így visszaszerezte az összetettbeli elsőséget. Harmadikként a BMW-s Bruno Spenglert intették le.

„Meglepődtem, amikor megláttam a kockás zászlót. Nem is tudtam, hogy vége a versenynek” – vallotta be Engel, aki 2009-ben egy hatodik helyet tarthatott eddig nyilván, mint legjobb DTM-es eredményt. „Életem leghosszabb körei voltak.” Nem ok nélkül, hisz a véghajrában Ekström rakétaként vágott át a mezőnyön, megelőzve minden ellenfelét. Kezdetben azonban nem nézett ki ilyen jól a svéd helyzete, hiába rajtolt az első helyről. Maxime Martin kiesése után, az ötödik körben be kellett küldeni a biztonsági autót. Azok jártak jól, akik korábban már jártak kint a boxban: Engel, Wittmann, Duval és Blomqvist. „Őrült egy verseny volt” – foglalta össze röviden Ekström. „Egy kicsit kemény, de minden percét élvezem, ha ilyen. Még jobb, hogy átvettem a vezetést az összetettben. Gratulálok Maro-nak, megérdemelte a győzelmet. Ha lett volna még egy kör, biztosan elkapom őt is.”

A harmadik helyezett Bruno Spengler ötödször állhatott dobogóra Moszkvában. A kanadai pilóta élt a lehetőségeivel és a mozgalmas véghajrában márkatársát, Marco Wittmann-t is meg tudta előzni. „Nagyon kemény, de nagyon jó verseny volt a mai!” Wittmann, aki kezdetben az élen állt végül csak hatodikként ért célba.

A tabella élén tehát változás történt, a maga 113 pontjával Mattias Ekström vezet, 1 ponttal a szintén Audis René Rast előtt. A Merdeces-szel versenyző Lucas Auer, aki ma a 9. hellyel csak 2 pontot gyűjtött, a harmadik (97). Őt követi Jamie Green (87) és Mike Rockenfeller (79). Jelenleg Maxime Martin a legjobb BMW-s, 78 ponttal.

A DTM sorozatának 11-12. fordulóját egy 4 hetes nyári szünet után a hollandiai Zandvoortban rendezik meg augusztus 18-20 között.

A moszkvai második futam végeredménye:

1. Maro Engel
2. Mattias Ekström
3. Bruno Spengler
4. René Rast
5. Jamie Green
6. Marco Wittmann
7. Mike Rockenfeller
8. Tom Blomqvist
9. Lucas Auer
10. Robert Wickens
11. Gary Paffett
12. Edoardo Mortara
13. Augusto Farfus
14. Timo Glock
15. Loic Duval
16. Nico Müller
17. Paul Di Resta

Kiesett:
Maxime Martin

A bajnokság állása:

1. Mattias Ekström 113
2. René Rast 112
3. Lucas Auer 97
4. Jamie Green 87
5. Mike Rockenfeller 79
6. Maxime Martin 78
7. Marco Wittmann 72
8. Timo Glock 70
9. Bruno Spengler 61
10. Gary Paffett 61
11. Robert Wickens 57
12. Paul Di Resta 53
13. Edoardo Mortara 40
14. Nico Müller 36
15. Maro Engel 29
16. Tom Blomqvist 19
17. Augusto Farfus 6
18. Loic Duval 0

Forrás: DTM sajtóközlemény
Fordította Schneider Erika

Comments

comments