Makaói edzésnap

Fotó: Florent Gooden / DPPI, FIAWTCR

Edzésnapot tartottak pénteken a makaói versenypályán a WTCR mezőny számára. Az első edzésen Michelisz Norbert hajszállal maradt le a szombati pole-ról, míg a másodikon egy ütközés vétlen áldozata lett a Q1-ben. A pole pozíciókat Yvan Muller és a 10. itteni győzelmére készülő Rob Huff szerezték meg.

A szombati verseny rajtsorrendjét a szokásos, elvileg 30 perces időmérő edzéssel döntötték el. Természetesen a piros zászló(k) miatt Makaóban sosem annyi percesek az edzések a gyakorlatban, mint elméletben. Jelen esetben a piros zászló előkerülése Mehdi Bennani lelkén szárad. Az pedig, hogy Michelisz nem állhat a pole-ban, Yvan Muller és Yann Echrlacher lelkén, mivel a két a Lynk&Co ügyesen szélárnyékozott, és Muller hajszálnyi, 0.068 mp-s előnnyel tette zsebre a rajtelsőséget és fejre a sárga sapkát. Michelisz egyébként benne van a sűrűjében: mögötte Andy Priaulx, Echrlacher és Thed Björk is ott vannak. Az egyetlen, aki még beférkőzött a Lynk&Co-k közé, az Kevin Ceccon az Alfával, aki a negyedik időt autózta.

A szombati verseny időmérőjének a végeredménye: Yvan Muller, Michelisz Norbert, Andy Priaulx, Kevin Ceccon, Yann Echlacher, Thed Björk, Rob Huff, Gabriele Tarquini, Benjamin Leuchter, Mikel Azcona, Frederic Vervisch, Nick Catsburg, Esteban Guerrieri, Robert Dahlren, Tiago Monteiro, Johan Kristoffersson, Jean-Karl Vernay, Nestor Girolami, Ma Qing Hua, Aurélien Panis, Mehdi Bennani, Tassi Attila, Niels Langeveld, Gordon Shedden, Luca Engstler, Tom Coronel, Jim Ka To, Lo Kai Fung. (A többi szabadkártyás a 105%-os limiten kívüli időt autózott.)

A vasárnapi verseny időmérője meglehetősen színesre sikeredett, már ami a piros és a sárga zászlók váltakozását illeti. A legrosszabbul talán Michelisz és Shedden jártak. Shedden a falban kötött ki, Michelisz ezt a holttérben nem láthatta, és rondán beleszállt az Audi hátuljába. Norbi nem tudta folytatni az edzést, így az addig megautózott ideje alapján a 12. helyről rajtolhat majd, míg Shedden autója annyira összetörött, hogy nem tudják azt megjavítani, ezért a skót versenyző nem indul a versenyeken.

A szabadkártyások mellett a helyettesként beugró Robert Dahlgren és Mikel Azcona is szenvedett töréskárt, később Tom Coronel is csatlakozott hozzájuk.

A Q2-ben, ugye, hiába jutott be a 12. helyen Michelisz, csak 11 autó körözött a pályán: Tarquini, Guerrieri, Echrlacher, Björk, Ceccon, Muller, Kristoffersson, Vernay, Priaulx, Catsburg és Huff.

A fordított pole-ba ugyan Guerrieri került végül, ám három helyes rajtbüntetést kapott, mert feltartotta Catsburgot, ráadásul nemzetközi kézjelzéseket is alkalmazott nemtetszését kifejezendő. Így tehát a fordított pole-t Ehrlacher örökölte meg.

A Q3-ba Huff, Catsburg, Priaulx, Vernay és Kristoffersson jutottak tovább. Huff úgy döntött, elsőnek megy, és sikerült is olyan időt autóznia, amit a követők nem tudtak megdönteni. Mindenkinek volt jobb szektora, de a jobb köridő senkinek nem jött össze. Kristoffersson rondán lebontotta az autója egyik oldalát, de befejezte a kört. Végül Huff mögött Priaulx, Vernay és Catsburg végeztek.

A vasárnapi verseny időmérő edzésének végeredménye: Huff, Priaulx, Vernay, Catsburg, Kristoffersson, Muller, Ceccon, Björk, Echlacher, Guerrieri, Tarquini, Michelisz, Niels Langeveld, Tom Coronel, Luca Engstler, Gordon Shedden, Tassi Attila, Nestor Girolami, Frederic Vervisch, Mehdi Bennani, Robert Dahlgren, Aurélien Panis, Mikel Azcona, Ma Qing Hua, Benjamin Leuchter, Tiago Monteiro, Lo Kai Fung (a többi szabadkártyás a 105%-os limiten kívüli időt autózott).

Szombaton egy versenyt futnak, magyar idő szerint 07:10-es kezdéssel a Eurosport 1 és az M4 csatornákon.

Magyar Szilvia

Comments

comments