Magyar üzenet Kínából

Fotó: WTCR Official

Különös dolog történt velem ma reggel. Arra ébredtem, hogy csomagot kaptam Ningbóból, egy e-mail aljára csatolva, a WTCR-ben versenyző magyar pilóták nyilatkozataival. Szóval álljanak most itt Michelisz Norbert, Nagy Norbert és Szabó Zsolt gondolatai a mögöttünk lévő versenyhétvégéről.

A szombati nap végén így nyilatkoztak a magyar versenyzők:

Michelisz Norbert

„Hogy őszinte legyek, ez nagyon frusztráló. Már a felvezető körömben éreztem, hogy az autó nem működik megfelelően. Végül elkezdett folyni az olaj, és vissza ellett jönnöm a boxba, mert a szervó hiánya miatt vezethetetlen volt az autó. Én ugyan nem láttam az alkatrészt, de a szerelők azt mondták, hogy szivárgott a szervófolyadék. Holnapra jónak kell lennie, de azért ez még mindig fáj. Megvolt a magabiztosságom, jó rajtot fogtam, akár dobogót érő helyen is bejöhettem volna, és szerezhettem volna fontos pontokat a bajnokságban. De azt megtanultam a múltból, hogy előre kell nézni, és pontosan ez az, amit tenni fogok.”

Nagy Norbert

„Volt egy büntetésem, amit a Slovakia Ringről hoztam magammal, szóval ez a verseny gyakorlatilag egy teszt volt számomra. De a rajt után mindig sok a kisebb ütközés, és azon igyekeztem, hogy megóvjam az autót, ezért estem hátra, az utolsó helyek egyikére. Aztán előttem Filippi és Ma Qing Hua kakaskodtak, én elmentem Filippinek, de a következő kanyarban Filippi nekem jött, én pedig ettől nekiütköztem Ma-nak. Ez már csak azért is szomorú, mert ki kellett cserélni a felfüggesztést.”

Szabó Zsolt

„A hatodik helyről indultam. A rajtom jó volt, megelőztem Berthont az első kanyarban és így ötödik voltam. Aztán elveszítettem a pozíciót. Mindenki nagyon közel volt egymáshoz, az egyenesben belül volt Gabriele, egymás mellett haladtunk. A külső ívre húzódtam és elkezdtem fékezni. De Berthon ekkor nagyon nagyot taszított rajtam, és nem tudtam bekanyarodni. Lefutottam a pályáról, keresztülmentem a rázóköveken, aztán egy kicsit megütöttem Rob autóját, aztán nem tudom. Én úgy látom, hogy Yvan Muller ütötte meg Berthont, ő az után jött nekem. Aztán ennyi volt a versenyem. Szóval egy nagy kavarodás volt az egész.”

A vasárnapi nap sem sikerült jól magyar szempontból, erről Michelisz Norbert így beszélt:

„Sajnos, csalódást keltő volt a vasárnapi nap is itt Ningbóban. Reméltem, hogy sok pontot tudok gyűjteni. Az időmérő még jó volt, a második helyet szereztem meg. Tudtam, hogy jó lehetőségem van a harmadik versenyen egy futamgyőzelemre is akár. Aztán a futamon valahogy semmi sem sikerült. Az autó nem igazán úgy működött, ahogy szerettem volna. Végig alulkormányzottsággal küzdöttem, és ez gyakorlatilag megpecsételte a helyezéseimet. Soha nem éreztem magamat olyan helyzetben, hogy támadni tudtam volna az előttem haladókat. Ez az ötödik hely a harmadik versenyen nyilván egy kis szerencsével lehetett volna jobb is. De hogyha nagyon őszinte vagyok, akkor a tempó nagyjából ehhez a helyezéshez volt elég. Nagyon csalódott vagyok, többre számítottam, főleg a hétvége előtt, de még nincs semmi veszve. Várom már a következő versenyt Wuhanban, és most minden energiámmal erre összpontosítok.”

Fotó_ WTCR Official

Comments

comments