Kristoffersson – dupla vagy semmi Imolában

audiJohan Kristoffersson kettős győzelmet aratott a Superstars sorozat második állomásán, Imolában. Az időmérő edzés után mindkét futamot is megnyerte, így átvette a vezetést az összetettben.

Az első futam viszonylag eseménytelen volt, néhány előzést leszámítva. Az ifjú svéd az első futam utolsó kanyarjában túlságosan is agresszíven közelítette meg a rázókövet, és autója megsérült, de még így is be tudott futni az első helyen, Nicola Larinit, Thomas Biagit, Francesco Sinit és Cristian Fittipaldit megelőzve. A további pontszerző helyeken Vitantonio Liuzzi, Stefano Gabellini, Andrea Boffo, Thomas Schöffer és Max Pigoli végeztek.

A második futam ugyancsak viszonylag eseménytelenre sikerült, csupán Kristofferssonra jött ismét a szívbaj, amikor az utolsó
métereken az autója elkezdte szórni az olajat. Ennek ellenére ismét ő állhatott fel a dobogó tetejére Thomas Biagi és Andrea Boffo társaságában. Fittipaldi, Schöffler, Gabellini, Larini, Nico Caldarola, Mauro Cesari és Sandro Bettini végzett a további pontszerző helyeken.
Ezzel az eredménnyel Kristoffersson vezet összetettben Thomas Biagi Max Pigoli előtt. A következő futamot Doningtonban rendezik, május 20-án.

Eredmények

Fotó: donington-park.co.uk

Comments

comments