Japán invázió olasz és finn segédlettel német földön

Fotó: DTM hivatalos

Ezennel hivatalos, kik fogják vezetni a hétvégi DTM finálén Hockenheimban a 620 lóerős Super GT autókat: Heikki Kovalainen ül be a Lexus LC500-as volánja mögé, míg a Nissan GT-R-t Ronnie Quintarelli viszi körbe a pályán.

 A 35 éves finn Kovalainent talán senkinek sem kell bemutatni, 2007 és 2013 között a Forma 1-ben versenyzett, első, és egyetlen győzelmét pont a Hungaroringen szerezte a McLaren Mercedes pilótájaként 2008-ban. 2015 óta a japán Super GT-ben versenyez.

„Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy megmutassuk, milyen csodálatos autók szerepelnek a Super GT-ben. A F1-es búcsúm óta ez az első alkalom, hogy ismét európai pályára lépek. A DTM itt ismert és nagyon népszerű, sok hasonlóság van a két sorozat közt. Izgalmas lesz” – mondta Kovalainen.

 A 38 éves olasz Quintarelli 2004-ben megnyerte a japán Forma 3-mas bajnokságot. 2006-ban a F1-es Spyker MF1 csapat tesztpilótája volt, egy Formula Nippon-os kitérő után 2009 óta a japán Super GT-ben versenyez.

„Megtiszteltetés számomra, hogy én prezentálhatom a Hockenheimba érkező rajongóknak a Nissant. A Super GT egy nagyszerű sorozat, és most végre Európában is bemutathatjuk az autókat” – nyilatkozott Quintarelli.

Forrás: dtm.com

Fordította: Schneider Erika

Comments

comments