Jamie Green megállíthatatlan volt a Lausitzringen

Fotó: dtm.com

Fotó: dtm.com

A DTM versenynaptár szerinti második fordulója okán a Lausitzringre látogatott a mezőny. Az Audi kiugróan jó formában volt, akárcsak Jamie Green…

Az Audi Sport Team Rosberg brit versenyzője mindent elvitt a hétvégén, amit lehetett. Megnyerte a második időmérő edzést, az első és a második versenyt is. Az első verseny időmérő edzésén Miguel Molina még ugyan fölé kerekedett, ám a második időmérőn Green a legközelebbi riválisának, Mattias Ekströmnek is fél másodpercet adott.

Az első versenyen a pole-ból induló Molina az élre állt és 25 körön keresztül vezetett, amikor Green sikerrel kifékezte az első kanyarban. Később Eduardo Mortara és Mattias Ekström is megelőzte a spanyolt. Az eső versenyt végül Green nyerte, csupa audis kísérővel az első négy helyen. A dobogón Mortara és Ekström biztosította a társaságot a britnek.

Az első verseny végeredménye.

A másnapi időmérőn Green nem hagyott szóhoz jutni senkit, és a pole-ból indulva megnyerte a versenyt is. Persze nem volt ennyire egyszerű a dolga, ugyanis a rajtnál a második helyről induló Ekström elhúzott és Green csak a nyolcadik körben, egy korábbi sikertelen próbálkozás után tudta visszaszerezi a vezetést. Végül magabiztosan, több mint 2 másodperccel nyert svéd márkatársa előtt. A dobogó Molinával egészült ki, míg az első nem Audi csak a hatodik helyen futott be (Daniel Juncadella, Mercedes).

A Mercedes jobbára a középmezőnyt erősítette a hétvégén, de a BMW-nek különösen nehéz dolga volt ezen a pályán, Augusto Farfus például egyik versenyt sem fejezte be (műszaki hiba okán).

A második verseny végeredménye.

A DTM következő versenyhétvégéje e hónap végén, a Norisringen kerül megrendezésre, mely az egyetlen utcai pálya az idei versenynaptárban.

Comments

comments