Homola és Girolami a hungaroringi E-WTCR forduló győztesei

Kép: WTCR sajtóiroda

A WTCR idény előtti szimulátor-sorozatának második fordulóját a virtuális Hungaroringen rendezték meg. A játék felvétele vasárnap késő este került adásba. Az első versenyt Mato Homola, a másodikat Nestor Girolami nyerte.

A virtuális Hungaroring első futamán szomszéd-győzelem született, mert Mato Homola hozta haza első helyen az autóját, megelőzve Michelisz Norbertet és Esteban Guerrierit. A második verseny Girolamié lett Tassi Attila és Yann Ehrlacher előtt.

A futamok szorosak, izgalmasak, szórakoztatóak voltak, ugyanakkor néhány versenyzőnek sikerült a kelleténél jobban észrevétetnie magát. Az egyik ilyen versenyző Aurélien Comte volt, aki az első futamon előbb áthajtásos büntetést szedett össze, majd azt figyelmen kívül hagyva kizáratta magát. A második versenyen pedig a fordított pole-ból indulva nagy csatákat vívott, de nem igazán tudott pozíciót tartani és a 12. helyig esett vissza a verseny végére. Hasonlóan érdekes volt látni az argentinok és Mikel Azcona vezetési stílusát egyes esetekben, ahol jelentős agressziót mutattak fel versenyzőtársaikkal szemben, ollóba fogva vagy a bukótérbe tolva őket.

A második versenyt követő interjúk alatt Ehrlacher még a sisakját is felvette, mondván, hogy még a szimulátorban is nagyobb biztonságban érzi magát sisakban.

Láthatóan a szervezők is játékként tekintenek a történésekre, mivel mindezidáig agresszív viselkedés miatt senkit nem büntettek meg.

Az első verseny teljes végeredménye: Homola, Michelisz, Guerrieri, Niels Langeveld, Azcona, Boldizs Bence, Ehrlacher, Andy Priaulx, Yvan Muller, Tiago Monteiro, Girolami, Tom Coronel, Thed Björk, Tassi Attila, Kevin Ceccon.

A második verseny teljes végeredménye: Girolami, Tassi, Azcona, Ehrlacher, Boldizs, Michelisz, Homola, Langeveld, Guerrieri, Muller, Björk, Comte, Montiero, Ceccon, Priaulx, Coronel.

A következő epizódot vasárnap késő este fogja sugározni az Eurosport. A hungaroringi felvétel itt tekinthető meg.

Magyar Szilvia

Comments

comments