“Hiszen ez Monte-Carlo!”

wrcloebSebastien Loeb nem fér a bőrébe és mellesleg a WTCC is túl kicsi neki. Nem is lehet ezen csodálkozni, „a vér nem válik vízzé”, és Makaó annyira megihlette, hogy az év végi Var Rali és az Andros Trophy mellett immár hivatalosan is bejelentette tegnap: összeáll a világverő csapat (ő, Daniel Elena és egy Citroën) a 2015-ös idénynyitó Monte-Carlo ralira…

A Var Raliról régóta tudunk, Loeb nem egyszer indul itt is, csakúgy mint más, nem világbajnoki rali versenyen feleségével, Severine-nel az oldalán. A verseny november 27-30-án kerül megrendezésre, egy Sebastian által ma feltöltött videó is mutatja: lázasan gyakorol a Loeb-Loeb páros.
Aztán pár napja a kilencszeres rali világbajnok azt is bejelentette, hogy rögtön a Rallye du Vart követő hétvégén az Andros Trophy jégrali-sorozat nyitó versenyén is rajthoz áll Val Thorens-ben a Sainteloc Racing színeiben. Az Andros Trophy neve ismerősen csenghet a vájt fülű WTCC szurkolóknak, hiszen Yvan Muller 1997 és 2006 között kilenc alkalommal nyerte meg a sorozatot. A jégrali régóta népszerű a világ autóversenyzőinek körében: volt olyan verseny 1998-ban például, ahol Ari Vatanennek Nigel Mansell diktálta az itinert.

Tegnap reggel azonban még ennél is messzebbre ment Loeb: haza! Ugyanis Monte-Carlóba is nevezett a 2015-ös WRC versenyre. A szokott felállásban, hogy Elena se panaszkodhasson, visszatér a kilencszeres világbajnok páros egy DS3 WRC volánja mögött. A Monte-Carlo Ralit 2015. január 19. és 25. között rendezik. A változatos szakaszairól ismert, és a WRC egyik legnehezebb versenyeként számon tartott viadalt a Loeb-Elena páros eddig hétszer nyerte meg.

„Egyetlen pillanatig sem hezitáltam, amikor felkértek arra, hogy vezessek a 2015-ös Monte-Carlo Ralin – kezdte Loeb. – Daniellel ez az egyik kedvenc helyszínünk. A szép szakaszok, a fesztivál jellegű hangulat, alig várom, hogy mindezt újra lássam! Gyönyörű emlékeim vannak a DS3-mal, a „kis tűzgolyóval”, ahogy én nevezem, és remélem, hogy a 2015-ös Monte Carlo Rali is az lesz! Nyilvánvalóan ez egy személyes ügy nekem, hiszen nem ebben a sorozatban versenyzek… A WTCC mellett ez a nagyszerű lehetőség, hogy újra találkozhatok a rali nagy családjával, a lehető legnagyobb öröm számomra.”

Szóval, hogy Daniel Elena szavaival éljek: „Nem meglepetés már többé: újra itt van a nagy csapat, csak a móka kedvéért…”

Fotó: wrc.com

Comments

comments