Elrajtolt a TCR

Fotó: tcr-series.com

A hétvégén rendezték A TCR versenysorozat legelső versenynapjait. Malajziában, a F-1-es verseny betétfutamaként kerül sor az eseményre: a mai napon az időmérő edzés és az első futam, vasárnap a második verseny lesz terítéken.

Miután Marcello Lotti elbúcsúzott a WTCC-től nem csak néhány “háttérmunkást” csábított át az idén rajtoló TCR-be, de jónéhány olyan versenyző is ott landolt, akiknek már régóta esélyük sem volt egy WTCC szezonra összeszedni a pénzt, illetve nem maradt már lehetőségük a WTCC-ben versenyezni. Így került a nevezők közé Franz Engstler és csapata, Pepe Oriola és Gianni Morbidelli is.

Az időmérő edzést a WestCoast Racing amerikai versenyzője, Kevin Gleason nyerte Honda Civic-kel, mögüle a Target Competition versenyzői Andrea Belicchi és Stefano Comini vághattak neki az első versenynek.

A 9 körös futamot végül Comini nyerte a Craft-Bamboo Lukoil két versenyzője, Pepe Oriola és Sergej Afanasjev előtt.

A sorozatban a magyar színeket a Zengő Motorsport által felkészített SEAT Leonnal Ficza Ferenc képviseli, aki az időmérőn és a versenyen egyaránt a 9. helyen végzett. A verseny rövid összefoglalója megtekinthető itt.

Az első verseny végeredménye.

A holnapi futamot a forma-1-es versenyt megelőzően rendezik.

Comments

comments