Elégtétel Jamie Green számára

Fotó: DTM hivatalos

A szombati balszerencse után Jamie Green elégedett lehet. 67.500 néző előtt gyűjtötte be a lausitzringi második verseny első helyét. A brit pilótát 43 kör után 6,2 másodperces előnnyel intették le márkatársa, Mattias Ekström előtt, aki egy merész taktikával a nyolcadik helyről indulva verekedte fel magát a második helyre. A harmadik a Mercedes-AMG versenyzője, a pole-ból induló Robert Wickens lett.

Vasárnapra 180 fokot fordult a világ Jamie Green-nel. Már az időmérőn elért harmadik hely is jó előjelnek bizonyult, ám a végeredmény ennél jobban nem is alakulhatott volna számára. „A kvalifikációt nagyon megszenvedtük” – vallotta be Green. „A verseny alatt viszont minden működött. Nagyon jól éreztem magam!” A bajnoki táblázatban az idei második győzelme révén is előrébb lépett: a második helyen áll mindössze 16 pontos lemaradással a 69 pontos Lucas Auer mögött. Az osztráknak nehéz vasárnapja volt, csak a 15. lett az időmérőn és a versenyen is csak a 10. helyig jutott.

A napi izgolom-adagot Mattias Ekström szolgáltatta. A svéd egy merész, mondhatni szélsőséges gumistratégiát választott, és már az első kör után megejtette a boxkiállást. Így gyakorlatilag kivette magát a forgalomból és a saját versenyére tudott koncentrálni. Amíg a legtöbben nagyjából a verseny felénél teljesítették a kiállást, addig Ekström gumi-guruként menetelt egészen a célig. „Tegnap sok időt vesztettem azzal, hogy már öt kör után kiálltam kereket cserélni” – magyarázta a svéd. „Ezért az jutott eszembe, hogy ma még nagyobb kockázatot vállalok. A csapat egyáltalán nem volt róla meggyőződve, hogy sikerülni fog, de én igen.”

Mike Rockenfeller, Ekströmhöz hasonlóan, már az első körben kiállt, végül hat helyet javítva a DTM veterán Gary Paffett mögött ötödikként ért célba. Nico Müller és René Rast egy hatodik és egy hetedik helyet hoztak az Audi konyhájára.

A BMW versenyzői viszont elváráson alul teljesítették a lausitzringi hétvégét. Csak Maxime Martinnak és Marco Wittmann-nak sikerült pontot szereznie.

A DTM harmadik fordulóját június 16-18-án rendezik a Hungaroringen.

A verseny teljes végeredménye:

 1. Jamie Green (Audi)
 2. Mattias Ekström (Audi)
 3. Robert Wickens (Mercedes)
 4. Gary Paffett (Mercedes)
 5. Mike Rockenfeller (Audi)
 6. Nico Müller (Audi)
 7. René Rast (Audi)
 8. Maxime Martin (BMW)
 9. Marco Wittmann (BMW)
 10. Lucas Auer (Mercedes)
 11. Edoardo Mortara (Mercedes)
 12. Maro Engel (Mercedes)
 13. Paul Di Resta (Mercedes)
 14. Augusto Farfus (BMW)
 15. Timo Glock (BMW)
 16. Bruno Spengler (BMW)
 17. Tom Blomqvist (BMW)
 18. Loic Duval (Audi)

A bajnokság állása:

 1. Lucas Auer 69 pont
 2. Jamie Green 53 pont
 3. Gary Paffett 46 pont
 4. Mike Rockenfeller 41 pont
 5. Robert Wickens 38 pont
 6. Mattias Ekström 32 pont
 7. René Rast 31 pont
 8. Timo Glock 25 pont
 9. Nico Müller 20 pont
 10. Edoardo Mortara 19
 11. Marco Wittmann 18 pont
 12. Maxime Martin 17 pont
 13. Paul Di Resta 12 pont
 14. Maro Engel 3 pont
 15. Bruno Spengler 2 pont
 16. Tom Blomqvist 2 pont
 17. Augusto Farfus 0 pont
 18. Loic Duval 0 pont

 

Forrás: DTM hivatalos sajtóközlemény

Fordította: Schneider Erika

Comments

comments