Egyszer fenn, egyszer a falban – szabadedzések, Spa

Fotó: TCR Europe Official

A pénteki szabadedzésekkel megkezdődött a TCR Europe spái versenyhétvégéje. Az első edzésen eleinte a Peugeot-k tűntek dominánsnak, de a végére eléggé vegyes képet kaptunk, a második edzés pedig idő előtt véget ért, mert egy Peugeot beleállt a falba…

A szabadedzések időeredményeiből amúgy sem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de az első edzés alapján pláne, hiszen az első 10 helyen minden márkából találtunk néhányat. A legjobb időt 2:31.007-tel Julien Briché autózta, mögötte Santiago Urrutia és Aurélien Comte jöttek soron. Gianni Morbidelli, Gilles Magnus, Davit Kajaia, Teddy Clairet, Josh Files, Olli Kangas és Stian Paulsen fértek be a legjobb 10 idő közé. Nagy Dániel a 20., Tenke Tamás a 23. időt autózta.

A délutáni szabadedzés már koránt sem volt sétakocsikázás, és nem is tartott addig, ameddig kellett volna. Az Eau Rouge fölötti egyetlen webkamerából lehet picit nyomon követni az eseményeket. Ebből látszott, hogy az egyik JSB mintájú Peugeot rondán elmérte a féktávot az edzés második harmadának vége felé. Mivel a kamera praktikusan a becsapódási pont előtt van felszerelve, és természetesen nem mozog, én csak tippeltem, hogy az autó találkozott a gumifallal. Nem tévedtem, piros zászló lépett életbe, és az időmérő monitorról megtudtuk, hogy Briché volt a szenvedő fél. Illetve az autója, a gumifal, meg a korlát, szerencsére a versenyző épségben szállt ki. Tavalyról emlékezhetünk rá, hogy Viktor Davidovski adott elő hasonló mutatványt, miatta állt fél óráig az időmérő edzés. Mivel ez csak szabadedzés volt, nem indították újra, mert a szalagkorlát javításra szorult, az időterv pedig igen szoros.

A második, csonka szabadedzés végeredménye (a 10 legjobb idő): Jimmy Clairet, Josh Files, Stian Paulsen, Gilles Magnus, Teddy Clairet, Daniel Lloyd, Gianni Morbidelli, Nelson Panciatici, Aurélien Comte, Luca Engstler. Nagy Dániel a 12., Tenke Tamás a 34. időt autózta.

A hétvége további programja:

Szombaton reggel 9:30-tól időmérő edzés, 13:50-től első futam.

Vasárnap déltől rajtol a második futam.

A versenyeket a TCR Youtube csatornáján lehet nyomon követni.

Magyar Szilvia

Comments

comments