Egy, aki mindent visz

Fotó: Schneider Erika

Zandvoortban Gary Paffettnek majdnem sikerült, de végül René Rast írt történelmet a Nürburgringen. Amióta hétvégenként két versenyt rendeznek, ő lett az első, aki mindent megnyert: két pole pozíció, két futamgyőzelem, és a maximális 56 pont.

„Hihetetlen pillanatok ezek!” – mondta a rendkívül boldog Rast a verseny utáni interjúban. „Nem találok szavakat. A hétvége előtt a bajnokság második felében voltam, most meg harmadik vagyok”. Ami a képernyők előtt és a lelátókon egyszerűnek tűnt, Rastnak nagyon is kemény munka volt. „Most már csak előre tekintünk. Minden lehetséges és még sok minden történhet. Rajta leszünk az ügyön.”

A második helyen a Mercedes versenyzője, Paul di Resta ért be, aki csak a 11. rajthelyről kezdhette meg a vasárnapi versenyt, Marco Wittmann harmadik helyével pedig mindhárom gyártó képviseltette magát a dobogón.

„A tegnapi nappal ellentétben ma minden remekül működött” – nyilatkozta di Resta. „A 11. helyről feljönni a másodikra még a DTM-ben sem garancia.”

Wittmann is elégedett volt az eredményével: „Már a verseny kezdetén bizakodó voltam, még akkor is, ha a kilencedik rajtkocka erre nem adott túl sok okot. Igen, profitáltunk mások szerencsétlenségéből, de saját erőből is tudtunk haladni. Örülök a dobogónak, már csak a csapatom miatt is, hisz nekik a Nürburgring hazai pályának számít.”

Kevésbé szerencsés volt Gary Paffett. Bár jól kapta el a rajtot, és tudta tartani az élen haladó Rast tempóját, elrontották a boxkiállását. A 19. körben jött ki kerékcserére, ám a jobb hátsó kerék rögzítésével gondok támadtak, így a brit 11,1 másodpercig állt a boxban. Hatodik helyre tudott csak visszajönni, végül két helyet javítva a negyedik helyen ért be a célba.

Timo Glock az egész hétvégét magas lázzal és egy influenza-szerű betegséggel abszolválta. Ha ez önmagában nem lett volna elég neki, ma még egy áthajtásos büntetést is bezsebelt, amiért a második körben kilökte Lucas Auert. Az osztrák később fel is adta a versenyt.

A második helyről induló Philipp Eng, aki a tegnapi hibájáért nyilvánosan is bocsánatot kért a végtelenül dühös Paul di Restától, ma csak a hetedik helyen hozta be a BMW-jét.

Pascal Wehrleint kétszer is figyelmeztették a verseny alatt. Az első ejnye-bejnyét azért kapta, mert levágta az utolsó sikánt, és ütközött Nico Müllerrel, a másodikat pedig azért, mert lezavarta Müllert a pályáról, miután végül megkaparintotta a jobb pozíciót.

Jamie Green és csapata teljesen eltaktikázták magukat a korai, első körös kiállásukkal: a brit csak a 15. helyen ért be a célba.

A bajnokságban továbbra is Gary Paffett vezet 206 ponttal, de csak két egységnyi az előnye Paul di Restával szemben. A harmadik helyen René Rast áll 149 ponttal, őt követi Edoardo Mortara (138), Marco Wittmann (137), Timo Glock (119), Lucas Auer (110), Pascal Wehrlein (100), Philipp Eng (92) és a tizedik helyen Bruno Spengler (75).

Két hét múlva, szeptember 21-23. között Ausztriában, a Red Bull Ringen folytatódik a szezon.

A vasárnapi verseny teljes végeredménye:

null

null

Schneider Erika

Comments

comments