Eggyel nő a tét: négy autóval a Clairet Sport a TCR Europe-ban

Fotó: Magyar Szilvia

A Covid-19 előtti, eredeti, háromautós terveiktől eltérően a családi csapat négy autóval indul idén a TCR Europe-ban.

A ma reggeli bejelentésük értelmében a Team Clairet Sport négy Peugeot-val vág neki a TCR Europe idényének augusztusban a Paul Ricardon. A családi csapat két versenyzője biztos volt Jimmy és Teddy Clairet személyében. A másik két autóba a csapat tavalyról már ismert két amatőr versenyzőjét, Gilles Colombanit és Stéphane Ventaját ültetik be a teljes szezonra.

A csapatvezető, Jean-Marie Clairet így beszélt a 2020-as, megújult terveikről:

„Nagyon örülünk neki, hogy bejelenthetjük a 2020-as programunkat és előrébb léphetünk, még a Covid-19 okozta, előre nem látható szituáció ellenére is. Nagyon sűrű pár hónapnak nézünk elébe, mivel emellett a francia bajnokságban is fogunk indulni, de számítunk a Peugeot Sport támogatására, melynek keretében egy versenymérnök és egy alkatrészszállító kamion minden versenyhétvégén jelen lesz. Voltak kisebb módosítások a 308 TCR autókon, és hamarosan a pályákon leszünk, hogy teszteljünk. A tavalyi nagyon ígéretes szezonunk után, mely alatt nagyon sokat tanultunk, még felkészültebbnek érezzük magunkat a sorozat vad versenyeire. Célunk, hogy a versenyzőink még tovább fejlődhessenek és néhány jó eredményt is el tudjunk érni.”

Mivel az eredeti versenykiírás szerint egy csapatnak maximum 3 autó futtatása engedélyezett teljes szezonra, így valószínűsíthetően a csapat két külön név alatt tudja majd leadni a nevezését.

Magyar Szilvia

Comments

comments