Dusan Borkovic a TCR-ben folytatja a B3-mal

Fotó: fiawtcc.com

Fotó: fiawtcc.com

Ma hozta nyilvánosságra Dusan Borkovic PR csapata, hogy a versenyző továbbra is a B3 Racing színeiben versenyez majd, SEAT-tal, de 2016-tól a TCR sorozatban.

Mint a szerb versenyző elmondta, sok időt vett igénybe az hogy a különböző ajánlatok közül megtalálja a legjobbat. Miután európabajnok lett több helyről is megkeresték, többek között a WTCC-ből és a TCR-ből is több csapat érdeklődött iránta, csakúgy, mint más autós szériákból. Döntése végül azért esett eddigi csapatára, a magyar B3 Racing-re, mert szerinte kimagaslóan jó a csapatszellem és nagyon elhivatottak abban, hogy a lehető legnagyobb támogatást nyújtsák számára.

„A TCR nagyszerű kihívást jelent számomra. Nagyon örülök neki, hogy egy olyan nagyszerű csapattal folytathatom egy világbajnokságban, amelyikkel európabajnoki címet sikerült szereznem. Jól ismerem a TRC vezetőségét, még 2013-ból, első ETCC szezonomból. Nagyon jó a kapcsolatunk. Sokat gondolkoztam és a TCR mellett döntöttem, ami nagyszerű lehetőséget kínál olyan privát csapatoknak, amilyennel én is versenyzek. Sajnos mostanság a WTCC inkább a gyári csapatokra koncentrál.” – mondta Borkovic.

A TCR versenynaptára 2016-ra:

Április 3 – Bahrein (F1 betétfutam)

Április 24 – Estoril, Portugália

Május 7 – Spa Francorchamps, Belgium (WEC betétfutam)

Május 22 – Monza, Olaszország

Június 5 – Salzburgring, Ausztria

Június 19 – Oschersleben, Németország

Július 3 – Szocsi, Oroszország

Augusztus 28 – Kína (meg nem erősített helyszín)

Szeptember 18 – Szingapúr (F1 betétfutam)

Október 2 – Sepang, Malajzia (F1 betétfutam)

Október 30 – Buriram, Thaiföld

November 20 – Makaó

Comments

comments