Catsburg, Tarquini és Valente a Ladánál

Ég veled, Vila Real! - Jövőre, veletek, ugyanitt?
A trió már megvan. De milyen lesz a gép?

A Lada Sport Rosneft csapata az imént a Twitteren tette közzé sajtóközleményét, miszerint a 2016-os versenyzőfelállása az lesz, amit a nemzetközi sajtó – józan emberi logikára alapozva – előre megírt: Nick Catsburg, Gabriele Tarquini és Hugo Valente.

A találgatások arról, hogy hány autóval vágnak neki a szezonnak az oroszok feleslegesnek bizonyultak, marad a háromautós felosztás. Bizonyára ők is észrevették, hogy Catsburgot érdemes megtartani. A csendes holland fiatal kora ellenére már Spa24-et is nyert tavaly, és az idény közepétől két sorozatban is helyt állt, sokra viheti még.

Gabriele Tarquini lesz a nagy öreg a csapatnál, akitől a tapasztalata átadását várják majd. Tarquini esetében két tényező lesz, mely megnehezítheti a munkát: a Ladának nyilvánvalóan a tapasztalatára lesz szüksége, de a gyorsaságot is el fogják tőle várni. Ugyanakkor ahhoz, hogy valaki tudja fejleszteni az autót, oda kellene figyelni a tanácsaira. Akarva-akaratlanul Gabriele megörökölte James Thompson korábbi szerepkörét. A britről pedig azt mondta tavaly Francois Riberio, hogy “mennie kellett, mert túl öreg volt ahhoz, hogy alkalmazkodjon az ilyen autók vezetéséhez”.

A némileg meglepő választás Hugo Valente volt a Lada részéről, de figyelembe véve, hogy a francia motorgyár nyilván francia versenyzőt is szeretett volna a csapatba, Hugo volt a leglogikusabb választás. Már van tapasztalata, és a sebessége is egyre javul. “Nagyon boldog vagyok, hogy a Lada engem választott 2016-ra. Egy álom vált valóra és rendkívül izgatott vagyok, hogy Nickyvel és Gabrielevel dolgozhatok együtt.” – írta Valente Twitter oldalán.

Sajtóközleményében továbbá a Lada megköszönte Rob Huffnak a kétéves munkát, melyet a csapatnál végzett.

Az előzményeket figyelembe véve nem mondható biztosra, hogy a Lada ezzel a felállással fogja zárni is 2016-ot, de minden bizonnyal ezzel fogja elkezdeni. Addig is az autó fejlesztésén dolgoznak. Izgalmas szezonnak néznek elébe…

Magyar Szilvia

Comments

comments