Blancpain Sprint: Vasárnapi sétakocsikázás a Slovakiaringen

dobogóA vasárnapi fő verseny jóval kevésbé sikeredett izgalmasra a Slovakiaringen, mint a szombati kvalifikációs futam. Bár rebesgették a paddockban, hogy Engéék autóját tegnap óta összerakták, sajnos a rajtrácson nem láthattuk viszont őket. A rajt előtt ronda, nagy, sötétszürke felhők gyülekeztek a pálya fölött, és találgattunk, hogy vajon lejönnek-e, és ha igen, mikor…

Nem jöttek le, egészen az eredményhirdetésig, de nem is kellett eső ahhoz, hogy a mezőny jelentős hányada ne jusson túl egy körön sem.

Rögtön a rajt után a kavicsában láttuk a 6-os és 9-es Audit, a 28-as Lamborghinit és a 30-as BMW Z4-et. A régi ismerősök közül Markus Wincelhock volt érintett, ő a 6-os autó egyik pilótája.

Nem jutott sokkal messzebbre másik ismerősünk, Alex Zanardi sem, ő ugyanis az első kör végén defekttel gurult a boxba, ahol a ROAL mindent megtett, hogy életet leheljenek a BMW-be, de mindhiába.

Alig tartott 12 perce a verseny, akkor figyeltünk fel rá, hogy a tavalyi bajnok Audinak  (Cesar Ramos – Laurens Vanthoor) gyakorlatilag a fél oldala hiányzik. Bizonyára nem segítette elő a koncepció a légellenállás csökkentését, de a pilóták becsülettel végigküzdötték a futamot.

A következő kiesőnk a 17. körben egy újabb ismerős volt: René Münnich Mercedese parkolt végleg a kavicsba. Egy körrel később követte őt gyakorlatilag az utolsó ex-F-1-es, aki addig még talpon volt: a 60-as számú McLarenen osztozó Giorgio Pantano – Fabio Onidi kettős aktuális versenyzője adta fel a futamot.

A boxutca kinyitott a versenyző- és kerékcserékre, jöttek is, akik még gurultak, az 1-es Audi pedig a garázs előtt átment füstokádó sárkányba. Nem tudni, miből építették azt a kocsit, de tény, hogy még ezt is túlélte, és a pilóták hazahozták a 11. helyen.

A futamot végül a 76-os BMW párosa, Thomas Jäger és Dominic Baumann nyerte meg, a szintén BMW-vel versenyző, 0-ás rajtszámú brazil páros, Caca Bueno és Sergio Jimenez előtt. A dobogóra még az Enzo Ide – Rene Rast duó fért fel, a 2-es számú Audival.

A futamot egyetlen régi ismerős fejezte be: a Marc Basseng – Alessandro Latif páros a 7. helyre hozta haza az 5-ös számú Audit, és ezzel az úgynevezett Pro-Am Trophy-t is hazavihették.

A verseny teljes végeredménye megtekinthető itt.

A következő futamot a portugáliai Algarvéban rendezik, szeptember első hétvégéjén.

Fotó: blancpain-gt-series.com

Comments

comments