Berthon első pole-ja

Fotó: Paulo Maria / DPPI

A zolderi pályán a WTCR szombaton egy szabadedzést és egy időmérőt tartott. Mindkettőn tarolt a Comtoyou.

A délelőtti szabadedzésen Gilles Magnus futotta a legjobb időt, csapattársa, Nathanael Berthon előtt. A legjobb tízbe Tassi Attila fért be egy hetedik idővel.

Az időmérő edzést délután tartották, láthatóan itt is a Comtoyou Audik és a Lynk&Co-k domináltak. A Q1-et Yann Ehrlacher, Thed Björk, Gilles Magnus és Yvan Muller zárták az élen, Tom Coronel, Tassi Attila, Nathanael Berthon, Santiago Urrutia, Jean-Karl Vernay, Michelisz Norbert és Nestor Girolami ebben a sorrendben követték őket a Q2-be.

A Q2-ben megvolt a szokásos cirkusz a gumibálával, de legalább nem állították le az edzést. Gilles Magnus a legjobb idővel jutott az ötautós szétlövésbe Urrutia, Ehrlacher, Muller és Berthon előtt. A 10. helyet, ezáltal a holnapi első verseny fordított pole-ját Girolami szerezte meg.

Izgalmas volt a Q3, egy darabig úgy nézett ki, hogy Magnus elviszi a hazai pole-t, majd Ehrlacher-nek állt a zászló, végül az utolsóként futó Berthon hatalmas meglepetésre odatette a pole-ba az Audit. Élete első pole-jának örülhetett az egy év kihagyás után visszatérő francia, aki meglepően jó formában van Zolderben.

A program holnap az első versennyel kezdődik, 10:30-tól. Az Eurosporton és a SportTV-n követhető figyelemmel a közvetítés.

Magyar Szilvia

Comments

comments