Az önkéntesek napján

Fotó: Magyar Szilvia

Fotó: Magyar Szilvia

2017 május 12-én hirdette meg először az FIA az FIA önkéntesek napját. Önkéntesek, akik nélkül nem lenne verseny. Nem csak nemzetközi, de egyáltalán semmilyen verseny. A pályák személyzetét, a sportbírókat, időnként még a média és a csapatok dolgozóit is önkéntesek alkotják. Az FIA úgy gondolta, hogy jó lenne megköszönni nekik, hogy ilyen kiváló munkát végeznek, ezért mostantól minden évben május 12 az FIA önkéntesek napja.

Az idén úgy alakult, hogy a Hungaroringen esett rendezvény erre a napra, így ünnepeltünk egy kicsit itt a Ringen. A pálya mellett dolgozó önkéntesek, munkájuk elismeréseképpen díjakat vehettek át az ünnepség végén.

Az önkéntesek napja elsősorban a közösségi médiában látszódik (vagy kellene, hogy látszódjon). Aki maga is önkéntes, elmesélhet egy történetet, hogy miért jó önkéntesnek lenni, aki meg akarja köszönni a munkájukat, az is megteheti az #FIAvolunteersday hashtaggel.

önkéntesek napja 3

És hogy miért volt jó z önkéntesek napja a Hungaroringen? Először is Rob Huff, Tiago Monteiro és Michelisz Norbert is beöltözött pályabírónak, sárga zászlót, stoppert, söprűt ragadtak… Mondjuk Huff előbb kért egy kisebb seprűt, utána pedig el akart vele repülni, mivel azonban a pályabírók alapmodellel dogoznak, ez nem sikerült neki. Eztán csak Monteiro fejét szeretette volna leverni vele, természetesen viccből. Végül maradt a sárga zászló használatnál, de azt is elvették tőle, mivel látványosan, de nem célszerűen használta (a boxutcába érkezőknek lengette meg)… 😀

önéntesek napja 2

A délutáni ünnepségen a versenyzők összeálltak a pálya narancsruhás dolgozóival egy fotó erejéig. Ez igen hosszú időt vett igénybe. Már Monteiro is késve és a falon átmászva érkezett meg a célegyenesben történő fotózásra, Bennani viszont sehogy nem érkezett meg (lehet, hogy valakinek sikerült megállítania? – komolyan véve a két hete megalkotott mémet)… Körülbelül negyedórás hajtóvadászat után futott be, a fotózás többi résztvevőjének legnagyobb örömére. Szerintem régen kapott ekkora tapsot! 😀

Ilyen volt az első FIA önkéntesek napja itt, a Hungaroringen. Az önkéntesek eddigi és jövőbeni munkáját is teljes szívből köszönjük!

Magyar Szilvia

Comments

comments