Adrian Tambay-é a pole a DTM szezonnyitóján!

Adrian TambayA Német Túraautó Bajnokság 2014-es szezonnyitó hétvégéjének időmérőjén az Audi versenyzője, Adrian Tambay szerezte meg a pole pozíciót 1.32.272-es körével a Hockenheimringen. A francia versenyzőnek ez volt élete első pole pozíciója a DTM-ben, melyet az Audi RS 5 DTM versenygépével ért el.

A 23 éves pilóta a bmw-s Wittman és Spengler elől happolta el a polet a három szakaszra bontott időmérőn, a 4.574 km hosszú versenypályán. Az első, 13 perces szakaszon már az újonc portugál, Antonio Felix da Costa is felhívta magára a figyelmet, hiszen ő is be-beköszönt az első helyre. Mindenesetre a szakasz végén di Resta, Juncadella, Wickens, Vietoris és Petrov búcsúzott.

A második, 11 perces rész során Jamie Green is felhívta magára a figyelmet, amikor a Sachs-ban kilátogatott a kavicságyba, de végül folytatni tudta az időmérőt. Ezen a szakaszon Glock, Scheider, Rockenfeller, Farfus, Müller, Martin, Paffett, Wehrlein, Hand és Green esett el a pole pozíció megszerzésének lehetőségétől.

A végső kilenc percben ismét Mortara nyitott az élen, aki az időmérő második szakaszát is megnyerte. A pole pozíciót megszerző Tambay egy 1.32.505-ös körrel nyitott, majd ezt javította tovább 1.32.272-re. Mögüle Wittmann, Spengler, Félix da Costa, Ekström, Molina, Mortara és Tomczyk indulhatott.

„Végre sikerült! Ahogy ez a DTM-ben mindig is lenni szokott, hihetetlenül szoros volt az állás! Az első szakaszon majdnem véget ért számomra az időmérő, végül megszereztem a pole pozíciót! Hihetetlen! Nagyon boldog vagyok, hogy végre sikerült ezt elérnem! A szerelők rendkívül keményen dolgoznak. Nem is lett volna jobb módom arra, hogy mindezt megköszönjem nekik, mint azzal, hogy megszerzem a polet! Nagyon boldog vagyok!” – árulta el Adrian Tambay.

„Ez nagyszerű módja a szezonkezdetnek! Az Audi és a BMW nagyon közel van egymáshoz. Szoros küzdelemre számítok a győzelemért. A verseny hosszú lesz, de magabiztosak vagyunk.” – tette hozzá a bmw-s Marco Wittman.

„Nem is tudom, hogy számítottam-e erre. Attól a pillanattól fogva, hogy feltettem a sisakomat, mindig is arra törekedtem, hogy a tőlem telhető legjobbat nyújtsam. A tempónk pedig elég gyors volt a negyedik helyre, ami nagyszerű dolog.” – fűzte hozzá a mezőny újonca, Antonio Félix da Costa.

Az időmérő végső eredménye megtekinthető ITT.

A képek forrása: DTM Media

Comments

comments