A Honda új felállása: 3 M!

WTCC_Ryo_Michigami_portrait

Fotó: FIAWTCC.COM

A Honda ma délben nyilvánosságra hozta azt, amit mindannyian régóta sejtettünk: Rob Huff helyét Ryo Michigami veszi át a gyári alakulatnál.

A most 43 éves japán tavaly Japánban ugrott be a Hondához egy negyedik autóban, és láthatóan nagy hatással volt teljesítménye a Honda vezetőségére. Továbbá előnyére szól, hogy a gyárnak egy hazai versenyző mindenképpen jelentős előrelépés annak érdekében, hogy a WTCC csapatuk is még nagyobb népszerűségre tegyen szert otthon is.

Michigami – már csak korából kifolyólag is – inkább tapasztalatban, mint fiatalos lendületben tudna mit hozzátenni a csapat fejlődéséhez.

Ezzel a Honda felállása immár bizonyos: a 2017-es idénynek a Michelisz – Monteiro – Michigami hármas vág neki. Utóbbi rajtszáma 34-es lesz.

„Japán versenyzőként extrém büszke vagyok arra, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy egy japán gyártót képviseljek egy világbajnokságban. Tisztában vagyok azzal, hogy ez hatalmas kihívás lesz számomra, de minden tapasztalatomat bevetem majd, amit az évek során Japánban szereztem, és hihetetlenül motivált vagyok, hogy jól teljesítsek a szezon alatt. Szeretném, ha ez lenne motorsportos pályafutásom csúcspontja, és a Hondával, a JAS Motorsporttal, Tiagóval és Norbival együtt maximális erőfeszítéseket teszek majd azért, hogy ezt elérjem. Előre is köszönöm mindenkinek a támogatását és segítségét 2017-re” – mondta Michigami a Honda által kiadott sajtóközleményben.

Comments

comments