A B3 harmadik versenyzője: Tassi Attila

Tassi

Fotó: B3

A B3 csapatának ma esti sajtóközleménye szerint az alakulat harmadik versenyzője első TCR szezonuk alatt, Dusan Borkovic és Mato Homola mellett Tassi Attila lesz.

Az ifjú magyar versenyző éppen csak betöltötte a TCR-ben történő induláshoz szükséges alsó korhatárt, hiszen csak 16 éves. Ennek ellenére az új generáció egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon. Ezért is szavazott bizalmat neki a magyar csapat.

„Hatalmas megtiszteltetés és egyben óriási lehetőség is számomra, hogy alig betöltve a TCR-es induláshoz szükséges alsó korhatárt, képviselhetem hazámat és csapatomat egy világbajnokságon. Természetesen azzal is tisztában vagyok, hogy ez mindemellett rendkívüli felelősség, ezért már most is komolyan készülök az előttünk álló sorozatra. Sok időt töltök a szimulátor előtt, gyakorolva a számomra ismeretlen pályákat és az edzőteremben is, hogy megfelelő erőnléti állapotba hozzam magam az első, bahreini futamra. Tudom, hogy a legfiatalabb versenyzőként nem lesz egyszerű a helyzetem a sok tapasztalt pilóta között, de kiváló csapat áll mögöttem, nagyszerű versenyzőtársaktól tanulhatok Dusan Borkovic és Mato Homola személyében és nem mellékesen bízom saját tudásomban, különben nem vágnék bele egy ekkora kihívásba. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy megháláljam támogatóimnak, köztük kiemelten szüleimnek, azt a sok segítséget, amely nélkül nem tartanék most itt, és bebizonyítsam a nagyszerű szurkolótáboromnak, hogy érdemes lesz továbbra is követni pályafutásomat. Célom, hogy minél előbb elérjem, hogy már ne csak a fiatal újoncot, hanem a komoly riválist lássák bennem ellenfeleim a pályán.” – mondta Tassi Attila.

Bári Dávid, technkai igazgató hozzátette: „Attila tehetségéhez nem fér kétség, aki követte a pályafutását az elmúlt években, pontosan tudja, milyen potenciál rejtőzik benne. Piszkosul fiatal, elkötelezett, áldozatkész és rendkívül motivált, hogy idővel Magyarország legjobb versenyzői között legyen. Nem véletlenül kapott bizonyítási lehetőséget tavaly a SEAT Leon Eurocup-ban sem. Eddig közös titkunk volt, amit mi az adatgyűjtői rendszer adatait fürkészve láttunk, most viszont büszkén jelenthetjük ki; nekünk Ő a következő generáció, a bizalmunk az övé. Tapasztalt és már bizonyított csapattársai mellett nem lesz egyszerű helyzetben, de én azt gondolom, kevés ennél nagyobb lehetőség létezik a bizonyításra és a tanulásra. Tanulnia persze nem csak a versenypályán kell, kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az iskolapadban is a maximumot hozza ki magából a sűrű versenynaptár ellenére is.”

Comments

comments

Tags:  , ,