Zanardi: Ma ismét éreztem, hogy szeretnek

az

Alessandro Zanardi újra autóba ült. A kétszeres CART bajnok, kétszeres paralimpiai aranyérmes, korábbi F-1-es és WTCC versenyző a túrautózást, melyet lábai elvesztése ellenére magas fokon művelt, 2009-ben hagyta abba, miután a BMW kivonta a gyári támogatását a WTCC-ből.

A mai napon az olasz pilóta lehetőséget kapott az immáron a DTM-re koncentráló BMW-től, hogy ismét egy számára átalakított versenyautóval száguldhasson a Nürburgringen.

„Teljesen el voltam ragadtatva attól, hogy ma vezethetem ezt az autót! Ez egy  nagyon különleges nap számomra, amire mindig szeretettel fogok emlékezni. Köszönetet mondok mindenkinek, aki a BMW-nél lehetővé tette nekem ezt a pillanatot. Kihívás volt úgy átalakítani az autót, hogy megfeleljen a szükségleteimnek, és meglepett, hogy milyen gyorsan készen lettek a munkával a BMW mérnökei. Nagyszerű munkát végeztek. Nagyon jól éreztem magam a pályán.

Ámbár nem vagyok biztos benne, hogy a mai teszt több lenne, mint ami, minthogy a DTM színvonala talán túlságosan erős valakinek az én koromban. A legfontosabb a mai nap után valami teljesen más számomra: éreztem, hogy a BMW család még mindig mögöttem áll és szeret engem. Ma ismét megmutatták ezt nekem.”

Fotó: DTM.com

Comments

comments

Tags:  , ,