Yann Ehrlacher és Michelisz Norbert Ningbo győztesei az E-WTCR-ben

Kép: WTCR sajtóiroda

A E-WTCR kiköltözött a virtuális Európából a virtuális Ázsiába. A sorozat következő epizódja Ningbóban játszódott, ahol Yann Ehrlacher az első futamon pole-ból vitte győzelemre a hazai pályán virtuális Lynk&Co autóját. A második versenyt ugyan Aurélien Comte kezdhette a fordított pole-ból, mégis a második helyről rajtoló Michelisz Norbert szerezte meg a virtuális sorozatban az első győzelmét.

A versenyek izgalmas csatákat hoztak, és az élethű grafika is adott némi pluszt, hogy élvezni tudjuk az estét. Az első futamon Ehrlacher elhúzott a pole-ból, még a leggyorsabb kört is megautózta, mialatt háta mögött eseménydús futamon dőlt el, hogy a második hely Nestor Girolamié, a harmadik pedig Mikel Azconáé lesz.

A második futamon hiába indult Comte a fordított pole-ból, csak félútig vezette a mezőnyt. A vágó sajnos lemaradt arról, hogyan előzte meg őt féltávnál Michelisz. Csak arra eszméltünk, hogy már az egymásba gabalyodott Homola-Tassi páros is a Peugeot-t szorongatja. Comte megtartotta a második helyet, mert Homolának Tassival volt nagyobb gondja, de kettős magyar dobogó ezúttal nem született, mivel a Honda nem tudta legyűrni a Hyundai-t.

Az izgalmas, középmezőnyben folyó csaták mellett tovább színesítette az esti epizódot olyan véletlenek sorozata, amin nagyon is jól lehet szórakozni. Kezdve azon, hogy még az elején Ehrlacher a kis képernyőn, a felső sarokban gyakorlatilag kidőlt a szimulátor ülésből a röhögéstől. (Hogy mi volt olyan vicces azt sajnos mi nem hallottuk / láttuk.) Aztán Tom Coronel kapott áthajtásos büntetést, amit nem felejtett el letölteni, és aztán kapott még egyet, mert túl gyorsan hajtott át… Thed Björk és Yvan Müller tökön-babon áthajtós kék fűnyírója sem volt semmi, mialatt hallottuk, amint Norbi egyik kislánya jobban szerette volna, ha apu inkább vele játszik. A végén pedig az egészre Comte rettentően szégyellős, kisfiús mosolya tette fel a koronát, mert bizony muszáj volt megkeresnie az angol szavakat úgy kb. 2 mondathoz. (Nem volt annyira rossz, mint amennyire szégyellős volt, aki elmondta.)

Ilyen volt a ningbói forduló a WTCR idény előtti játékában. Azt javaslom, hogy aki akar egy kicsit szórakozni, nézze meg, mert ez az epizód megéri azt az 50 percet.

Magyar Szilvia

Comments

comments