WTCC versenynaptár 2015

rajt

Ma estére a WTCC is kihirdette előzetes versenynaptárát. A várakozásoknak megfelelően Makaó, Spa és a Salzburgring búcsúzott, ugyanakkor
meglepetésre megmaradt a Slovakiaring. Viszont utóbbi helye a versenynaptárban logisztikai szempontból nehezen érthető…

Az európai idény a Hungaroringen indul május 3-án, és Portugáliában végződik július 12-én. Eztán a felszerelés 2 hónapig hajókázik, mire a távol-keleti országokba ér, ahol lefutják az idény második felét. Láthatóan igyekeztek a legújabb thaiföldi és a quatari pályát is kipróbálni, bár utóbbi, akárcsak a Slovakiaring és a japán verseny helyszíne, még egyeztetés alatt áll.

A március 8-i idénykezdet Argentínában természetesen logisztikai okokból került oda és akkor, mindazonáltal ez a csapatokra nagy terhet ró, mert legalább hat héttel korábban be kell hajózniuk a felszerelést, így a kisebb csapatok számára a tesztidőszak gyakorlatilag január közepéig tart. Akiknek van Európában maradó tesztautójuk, azokon kisebb a nyomás.

A november 22-i szezonzáró viszont azt jelenti, hogy minden idők egyik – ha nem a – leghosszabb idényének leszünk szemtanúi jövőre.

Lássuk hát az előzetes versenynaptárat, és reméljük, hogy minél kevesebb utólagos változtatást eszközölnek benne (ami igen gyakori WTCC-s körökben).

Március 8. – Termas de Río Hondo, Argentína
Április 19. – Circuit Moulay El Hassan, Marokkó
Május 3. – Hungaroring, Magyarország
Május 16. – Nordschleife, Németország
Június 7. – Moscow Raceway, Oroszország
Június 21. – Slovakiaring, Szlovákia*
Június 28. – Paul Ricard, Franciaország
Július 12. – Vila Real, Portugália
Szeptember 13. – nem megerősített helyszín, Japán
Szeptember 27. – Shanghai, Kína
November 1. – Buriram – Thaiföld
November 22. – Losail, Katar*

A *-gal jelölt helyszínek a helyi promóterrel való megegyezés függvényei.

Fotó: fiawtcc.com

Comments

comments