Változás a TCR versenynaptárában

Fotó: TCR Official

Hetek óta tudjuk, hogy a TCR magyarországi hétvégéje más dátumra költözik, eddig azonban nem volt nyilvános az információ. A mai naptól azonban biztosan és nyilvánosan tudható, hogy az eredetileg a GT Opennel együtt tervezett látogatást a TCR előrébb hozza két héttel, és a DTM betétfutamaként jönnek (tehát június 16-18 között).

A hivatalos és örömteli információk közé tartozik még, hogy a M1RA egy harmadik autót is indít a magyarországi hétvégén, amit a csapattulajdonos, Michelisz Norbert fog vezetni, tehát a magyar szurkolók már másodszor láthatják őt idén hazai pályán.

Sajnos ezzel együtt olyan problémák is felmerülnek, melyekre a megoldást egyelőre még nem lehet tudni: például, hol lesz a TCR paddock, hogyan fér el időben ennyi sorozat a pályán, milyen lesz az időbeosztás, és még rengeteg technikai dolog. A TCR sorozat versenyei gyakran ingyenesek, azonban most ez sem kivitelezhető, a DTM jegyet mindenkinek meg kell vennie.

Ezekről és az egyéb technikai és szervezési kérdésekről Marcello Lottival készült néhány hete egy interjú, melyet a TCR sorozat sajtófőnöke nem engedett nyilvánosságra hozni, amíg maga az új időpont nem nyilvános. Az interjú engedélyeztetésére jelenleg is várunk.

Magyar Szilvia

Comments

comments