Termas helyett Slovakiaring?

Fotó: Francois Flamand / DPPI (FIA WTCR Media)

Amennyiben hitelt adhatunk a motorsport.com legfrissebb értesüléseinek, nagyon úgy fest, hogy változás következhet be a Túraautó Világkupa (WTCR) versenynaptárában: a Termas de Rio Hondo-i helyszínt ugyanis a – magyar körökben igencsak népszerű – Slovakiaring válthatja.

Argentína 2013-ban – amikor a széria még WTCC néven futott – vált a versenynaptár állandó tagjává és az idei évben is helyet kapott. A WTCR-ben a termasi pálya lett volna a hatodik helyszín, ahová augusztus első hétvégéjén látogattak volna el Michelisz Norberték, a június végén esedékes Vila Real-i és a szeptember végén esedékes ningbói forduló között.

Azonban a motorsport.com úgy tudja, hogy kiesik a WTCR kalendáriumából az argentínai helyszín gazdasági okok miatt, amelynek kapcsán a bajnokság promótere, az Eurosport Events Buenos Airesben találkozott az illetékesekkel. Ráadásul, ha minden igaz, ugyanezen problémákból kifolyólag nem fog ellátogatni 2019 elején a Dakar Rali a dél-amerikai országba – erre azóta még nem volt példa, amióta 2009-ben a Dakart áthelyezték Afrikából.

A kamatláb az országon belül 40%-osra növekedett, amely miatt a helyiek a Nemzetközi Valutaalaphoz fordultak segítségért. Ilyen helyzetben pedig természetesen lehetetlen az, hogy Argentína ilyen komoly kiadásokat jelentő nemzetközi sportesemények rendezését támogassa.

Úgy néz ki, hogy a szervezők már helyettest is találtak Termas de Rio Hondo helyére. A szakportál információi szerint az argentínai pálya helyét a Slovakiaring veheti át, ahol 2012 és 2016 között éves szinten tette tiszteletét a Túraautó Világbajnokság (WTCC) mezőnye.

Viszont a hivatalos bejelentés ennek kapcsán még nem érkezett meg. De minden bizonnyal csak jövő hét keddig kell rá várnunk, ugyanis ekkor kerül sor az FIA Motorsport Világtanács következő ülésére, ahol a módosítás jóváhagyása nem lesz több puszta formalitásnál.

Amennyiben a papírforma szerint alakulnak a dolgok, július 14-15-én látogat el Szlovákiába a WTCR, párhuzamosan a Kamion Európa-bajnoksággal és a Swift Cup Europe-pal– mindez azt jelenti, hogy a kilátogató magyar szurkolóknak igazi csemege lehet az a hétvége, ugyanis Michelisz Norbin és a Zengő Motorsporton kívül Kiss Norbi is pályára gördül.

Kováts Olivér

Médiapartneri egyezség révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments