Svájci és francia győzelem, magyar dobogó Spaban

Fotó: TCR Official

Fotó: TCR Official

 A belgiumi Spaban rendezett TCR verseny a WEC betétfutama volt, ezért egy nappal korábban, vagyis csütörtök és szombat között zajlott. A mezőny az eddig hiányzó autókkal kiegészült, kivéve Ficza Ferenc KIA-ját, mely nem készült el, így Feri továbbra is a SEAT-tal versenyez.

Az időmérő edzésen a két Comtoyou Audi szerezte meg az első sort, Cominival az élen. Ficza villantott a Q1-ben, ahonnan az első helyen ment tovább.

Az időmérő edzés végeredménye

Az első verseny rajtja utána Tassi Attila vezetett, ám tőle visszavette az első helyet Comini és a továbbiakban dominált a kilenc körös versenyben, amit kettős győzelemmel fejezett be csapata. Tassi a harmadik helyen ért célba, hosszan és sikeresen védve a pozíciót a folyamatosan támadó Jean-Karl Vernay-tól.

Azt hiszem, büszke lehetetek a mai versenyemre – mondta a verseny utáni sajtótájékoztatón Tassi. – Nagyon jó rajtot vettem, másfél körön keresztül vezettem a futamot, de az Audinak sokkal jobb volt a csúcssebessége, lehetetlen volt ellenállni Stefanónak. Később Vernay tartott nyomás alatt, de őt a végéig vissza tudtam tartani. Véleményem szerint jó meccs volt, tiszta játék, és remélem, hogy mindenki élvezte a show-t.”

Az első verseny végeredménye

A második versenyt Jean-Karl Vernay nyerte a Leopard Racinggel, szintén kettős győzelmet aratva Rob Huff hathatós segítségével.

A rajt után az első kanyarba többen is kilinccsel vagy farral előre érkeztek. Itt ért véget Tom Coronel versenye is. A mezőny végében szintén többen is összeértek és megpördültek.

Az első kör végére Edouard Monrdon, Huff, Lessennes, Vernay, Tassi, Vervisch sorrend alakult ki, mely azonban folyamatosan változott. A második verseny igen akciódús volt. Huff a második körben állt az élre. Vernay az ötödik körben került támadási pozícióba a második helyért, de Huff rátartott Mondronra, így francia csapattársa mindkettejük mellett el tudott menni.

Comini a hetedik körben szintén megelőzte Edouard Monrdont, így alakult ki a dobogósok végső sorrendje.

“Amikor a második helyért támadtam Mondront egyáltalán nem állt szándékomban ugyanazzal a mozdulattal Robot is megelőzni, de onnantól átvettem a vezetést és minden simán ment. Nagyszerű eredmény ez a csapatom számára, és nekem a második győzelmem Spaban, bár sok versenyzővel ellentétben nekem nem ez a kedvenc pályám” – mondta Vernay a verseny után.

A második verseny végeredménye

A következő versenyt Monzában rendezik, egy hét múlva.

 

Comments

comments