Semmiből a dobogóra!

Fotó: Magyar Szilvia

A meglepetés-versenyek hétvégéje eddig a szlovákiai a WTCR-ben. Nagy Norbert tegnap még arról beszélt nekem, hogy totóznak a beállításokkal és ez a pálya mumus számára, mert a hosszú, elnyújtott, szűkülő kanyarok nem fekszenek neki. Ehhez képest megszerezte a fordított pole-t, amit a ma esti versenyen dobogóra is váltott.

A rajt után Nagy próbált ráhúzni a második helyről induló Gabriele Tarquinire, ám a pálya szélességét és autója gyorsaságát kihasználva az olasz végül sikeresen az élre verekedte magát. Yvan Muller beállt a harmadik helyre, és az első három helyen ezek után nem történt semmi, azon kívül, hogy mindenki igyekezett tartani a pozícióját. Norbi végül hazahozta a második helyet egy Hyundai-szendvicsben.

A negyedik pozíciótól hátrafelé azonban igen változatos volt a verseny képe. Frederic Vervisch és Aurelien Comte tartózkodott ott eleinte, ám nem sokáig, mert mindketten elkezdtek hátracsúszni. Előbb Pepe Oriola előzte meg őket, aztán kialakult egy Ehrlacher – Comte – Michelisz csata. Giovanardi sérült autóját próbálta Thed Björk előzni, miközben őt támadta hátulról a hazai hős, Mato Homola. Végül a svéd és a szlovák is boldogult, közben Petr Fulín sérült és erősen füstölő autójáról láttunk képeket. Ha már a sérült autóknál tartunk: Tom Coronel el sem tudott indulni a második versenyre. A rajtrácson három szerelő feszült neki egyszerre az első futómű környékén valaminek, de láthatóan nem boldogultak, szóval mindezt Coronel már a boxból nézte.

A negyedik körben Jean-Karl Vernay kötött ki a sóderben, láthatóan technikai problémákkal: vagy fék nem volt megint, vagy kanyarodni nem tudott az autóval. Az ötödik körre Comte már a 11. helyig csúszott vissza, míg Michelisz Norbert egyet előzve a 9. pozícióban folytatta a versenyt, mialatt Aurelien Panis rallikrossz produkcióját szemlélhettük. Az eredményt utána a boxban is megmutatta szerelőinek.

A hatodik körben a pontzónán kívül Berthon, Björk és Comte vívott csatát, Bennani meg letette az autót a garázs előtt, láthatóan égő fékekkel. Ekkor már Huff is bent állt. Michelisz elkapta Vervisch-t a hetedik helyért. Comte már Cecconnál tartott, ami a visszaesést illeti, de még az Alfa újonca is boldogult a Peugeot-val, Björk és Berthon viszont továbbra sem boldogultak egymással.

Az első három változatlan sorrendben futott be, ezáltal Nagy Norbert megszerezte élete első WTCR dobogóját. Hosszú-hosszú idő óta ez a legjobb eredménye a Zengő Motorsportnak. Mögöttük Pepe Oriola, Benjamin Lessennes, John Filipi, Michelisz Norbert, Frederic Vervisch, Esteban Guerrieri és Yann Ehrlacher végeztek a pontszerző helyeken. Comte kevésbé boldogságos pokoljárása a 14. helyen ért véget, Szabó Zsolt a 16. lett. Fulín, Bennani, Huff, Panis és Vernay nem fejezték be a versenyt, és mint említettem, Coronel el sem tudott rajtolni.

Azonban a dobogó környéke ezen a szombat estén egy nagy adag zöld boldogságban úszott!

Magyar Szilvia

Comments

comments