Rövidhírek és közvetítési program Szlovákia előtt

Ami ilyenkor a legfontosabb, és rendszeresen bombáznak minket kérdésekkel az olvasók: nem, egyelőre nem tudunk semmit a lehetséges szurkolói buszokról a Hungaroringre, de amint megtudunk bármit is, rögtön írni fogunk róla. Az alábbiakban néhány rövid hírt, és a Slovakiaringről várható közvetítési programot lehet olvasni.

Nem pletyka szinten járja a boxutcát a hír, hanem biztos alapokon nyugszik: a hungaroringi futamtól a francia Hugo Valente lesz a Camposnál Fernando Monje csapattársa. A francia pilóta 21 éves, és 2012-ben már feltűnt a WTCC-ben, a sanghaji futamon.

Miután a Rotek Racing felvásárolta a Ford tavalyi maradékát, hivatalosan is bejelentették, hogy a portugáliai versenytől szándékoznak a sorozat részesei lenni. Az előzetes tervek szerint egyik autójukat Rob Holland vezeti majd, a másik pilótát még nem nevezték meg.

Második magyar versenyzőként Wéber Gábor is rajthoz állhat a Hungaroringen. Nemrég még arról szóltak a hírek, hogy Kiss Pál Tamás a NIKA Racinggel tárgyal egy hungaroringi szereplésről, Wéber Gábor pedig a Zengő Motorsporttal egyeztetett. Sajnos a dolgok egyik oldalon sem úgy jöttek össze, mint azt a felek remélték volna, így – miután Zengőékkel és Kiss-sel is megbeszélte a dolgot – Wéber tárgyalásokat kezdett a NIKÁ-val. (Kiss Pál Tamás letett a WTCC-s szereplésről a WSR kedvéért.) Egyelőre Gábor ügyei jól haladnak, csak az anyagi források egy része hiányzik még ahhoz, hogy két pilótának szurkolhassunk a Hungaroringen.

Végül a közvetítés programja a slovakiaringi hétvégéről:

Szombaton az Eurosporton a tévénézők javarészt snookert láthatnak, vasárnap 8:30-tól összefoglaló az időmérőről, 8:45-től bemelegítés, 14:30-tól pedig az első és második verseny lesz látható a Eurosport 1-es programján.

Comments

comments