Két pole két Norbinak!

Fotó: Jean Michel Le Meur / DPPI

A slovakiaringi hétvége második időmérő edzése érdekes végeredménnyel zárult: a két Norbi rajtolhat az élről mindkét versenyen. A fordított rajtrácsoson Nagy Norbert, a normál rajtrácsoson pedig Michelisz.

A Q1 szolgált néhány érdekes és mindenképpen említésre méltó jelenettel: először Denis Dupont fékbetétje gyulladt ki, majd később szintén ő mutatott be rallikrossz elemeket a pálya mellett a kavicságyban és a füvön. Homola utánozni próbálta, de a belga produkciója sokkal látványosabb volt.

Egy darabig Michelisz köre volt a legjobb, aztán Pepe Oriola állt az élre, végül pedig Michelisz ment első helyen tovább. Mögötte Oriola, John Filippi, Aurelien Comte, Yvan Muller, Nagy Norbert, Frederic Vervisch, Esteban Guerrieri, Nathanael Berthon, Gabriele Tarquini, Jean-Karl Vernay és Benjamin Lessennes ebben a sorrendben jutottak a Q2-be. Nagy Norbert részéről már ez is meglepetés volt, hiszen tegnap még arról beszélt, hogy sem a pálya nem fekszik neki, sem a beállításokat nem találják rendesen. Ehhez képest nemcsak bejutott a Q2-be, de még a 10. időt is megautózta, amivel biztosította magának a fordított pole-t az esti versenyre.

A Q3 szétlövésbe végül Michelisz jutott a legjobb idővel, mögötte Comte, Filippi, Muller és Guerrieri. Végül a Q3 nagyon izgalmasra sikeredett a végére, de Michelisz meg tudta verni az addig csupa lila szektorral vezető peugeot-s franciát. A második soron Guerrieri megosztozott Mullerrel, míg Filippinek végül az ötödik rajthely jutott.

A ma esti versenyt este hét órától lehet megnézni, a holnapi versenyről pedig délelőtt 11:40-től adnak közvetítést.

Magyar Szilvia  

Comments

comments