Kamion EB: egy néző szemével

sorfal

Fotó: Hakucsák Eszter

Az érzés ahogyan elhalad melletted egy több tonnás versenykamion, leírhatatlan. A hétvégén a Hungaroringen többen is megtapasztalhatták ezt, amikor a kamionok a paddock-ból kihajtottak a versenypályára a nézők sorfala között.

Többféle programról is gondoskodtak a szervezők, kicsik és nagyok is találhattak maguknak tetsző elfoglaltságot. A rajtot viszont mindenkinek érdemes volt néznie és a szurkolók ezt is tették. Elsősorban persze talán mindenki Kiss Norbinak drukkolt. Hatalmas üdvrivalgás tört ki a lelátókon, bíztatva őt, akárhányszor is elhaladt előttük. Ugyanez járt az OXXO Racing csapatának is.

Voltak látványos előzések, csatározások, sőt egy kis „falkoccolás” is, aminek sajnos a kamion és a betonfal is kárát látta.

A célegyenes végén igazán nagy hatást tudnak elérni a tonnás gépezetek, ahogyan nagy sebességgel megérkeznek az első kanyarhoz, még néha egy kis driftel is megajándékozva az ott ülő nézőket.
A hab a tortán viszont az volt, mikor a verseny végén Norbi megmutatta hogyan lehet kamionnal is gumit égetni a bukótérben.

A kamionok mellett a Blancpain GT is gondoskodott a látványról és hanghatásokról, így azt autók szerelmeseinek is bőven jutott látnivaló. A versenyek után pedig akár közelebbről is szemügyre lehetett venni az autókat.

Összességében tényleg nehéz szavakkal leírni azt ami egy ilyen eseményen van, minden rajongót arra tudok biztatni, hogy ha teheti, menjen el egy ilyen versenyre. A Truck Race jövőre is visszalátogat hazánkba.

gumiégetés

Szöveg és fotó: Hakucsák Eszter

Comments

comments