Hongkongi csapattal fog versenyezni Tassi

Fotó: JAS Motorsport

Egészen meglepő bejelentés látott napvilágot a kedd délelőtti órákban, ugyanis Tassi Attila és Josh Files azon KCMG csapat színeiben fognak indulni a TCR Europe-ban az idei évben, amelyet idáig leginkább a sport- és a hosszútávú autózás világából ismerhettünk.

Arra még bő egy hónappal ezelőtt fény derült, hogy Tassi Attila, hasonlóan a JAS Motorsporttal szintén szoros kapcsolatot ápoló Josh Files-hoz, az európai TCR-bajnokság mezőnyét fogja erősíteni a 2018-as esztendő során – azonban egészen mostanáig nem tudtuk, hogy a két pilóta Hondáit melyik csapat égisze alatt fogják nevezni.

Kedden azonban bejelentették, hogy a magyar és a brit versenyző a KC Motorgroup Ltd. (ismertebb és rövidebb nevén: KCMG) párosát fogják alkotni – a hongkongi gyökerekkel rendelkező istálló először fog európai szériában indulni, korábban olyan sorozatokban tették tiszteletüket, mint például a Formula China Masters, az ázsiai Formula Renault, az ázsiai Le Mans-széria, illetve az Endurance Világbajnokság.

Legkomolyabb eredményét a Paul Ip által irányított együttes nyilvánvaló módon a WEC-ben érte el, ahol 2015-ben megnyerték a Le Mans-i 24 órást az LMP2-es géposztályban, egy évvel később pedig a csapatok pontversenyében – a kategórián belül – a második helyet szerezték meg.

„Már nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy a TCR Europe-ban versenyezhetek és a WTCR-ben is megejthetem a debütálásomat a Hungaroringen. De az, hogy egy olyan minőségű csapat lesz mögöttem, mint amilyen a KCMG, mindennél jobb. Biztos vagyok benne, hogy együtt erős eredményeket tudunk elérni” – nyilatkozta Tassi, aki tavaly a nemzetközi TCR-bajnokságban a második lett Jean-Karl Vernay mögött, és ahogyan arról korábban beszámoltunk, szabadkártyásként indul a magyarországi WTCR-fordulón.

„Alig várom, hogy kezdetét vegye a szezon. Nagyon büszke vagyok, hogy a KCMG – amely Le Mans-győztes és emellett még további kiváló eredményeket ért el – első, európai túraautós programjának a része lehetek. Már vezettem a TCR-es Honda Civic-et, amíg folyamatban volt a fejlesztése, ebből adódóan jó pozícióban kell, hogy majd legyek a bajnoki címért zajló kihívásban” – mondta Files, a kétszeres TCR Germany-bajnok és a TCR Middle East tavalyi győztese.

„Ez a terjeszkedés egy újabb óriási mérföldkő a KCMG számára, és nagyon örülünk annak, hogy a JAS Motorsporttal partneri egyezségre tudtunk lépni, illetve annak, hogy Files és Tassi képviselhetnek minket. A célunk mindig is az volt, hogy egy olyan ázsiai csapat legyünk, amely tud hódítani és élmenő lenni a különféle motorsport-szériákban. Az új európai projekt pedig határozottan kiemeli ezt” – tette hozzá Paul Ip, a KCMG csapatfőnöke.

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments