Hondával fut tovább a Zengő

zengohondaJanuár 10-én, (amikor a teljes autósportos szakíró különítmény 75%-a a dél-amerikai Dakar ralin volt, a többiek pedig a birmighami autóshown) a Zengő Motorsport megtette bejelentését arról, hogy a következő két évben milyen autóval vágnak neki a WTCC-nek. Álljon itt erről teljes egészében a csapat sajtóközleménye.

Hondára vált a Zengő Motorsport!

Sajtóközlemény
2013.01.10.

A Zengő Motorsport örömmel jelenti be, hogy a Honda műszaki támogatásával Michelisz Norbert Honda Civic WTCC típusú, új, gyári fejlesztésű versenyautóval áll rajthoz a túraautó-világbajnokságon a következő két szezonban.

A sportos múltra visszatekintő japán márka 2012-ben jelentette be, hogy visszatér a WTCC-be. A gyári csapatnál két nagynevű versenyző, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro kapott helyet a legújabb Civic WTCC-fejlesztésekkel felvértezett változatának pilótaülésében.

A megállapodás szerint a Zengő Motorsport számára is elérhető lesz ugyanaz a csúcstechnika, amit a gyári pilóták használhatnak, de a magyar csapat független marad.

A versenyautót az olasz JAS Motorsport építi, csakúgy, mint a másik két gyári Civicet, míg a motor és a váltó Japánban készül.

Teljes mértékben az eredményességre koncentrálva a Zengő Motorsportnak átmenetileg szüneteltetnie kell a kétautós felállást, jelenleg sem forrás, sem kapacitás nem lenne egy második autó felkészítéséhez és üzemeltetéséhez az idei szezonra.

Zengő Zoltán csapatfőnök

„Először is szeretném megköszönni a BMW Magyarországnak és a BMW Motorsportnak az elmúlt kétéves támogatást, örülök, hogy részesei voltak a sikernek, hiszen azt közösen értük el. Ugyanakkor a Yokohama Drivers’ Trophy megnyerése után hirtelen nem láttam új célt, ám a Hondával tovább álmodhatunk, akár egy világbajnoki címről is.

Köszönöm a Honda hazai hálózatának segítségét, és nagyon büszke vagyok a csapat minden tagjára. Egyik fontos feladatom, hogy Michelisz Norbert tehetségéhez a legjobb technikát próbáljam megszerezni. Ha egy kirobbanó formájú versenyző csúcstechnikával találkozik, akkor ott csodák születhetnek. Ezért választottuk a Hondát, hiszen az általa épített „gyorsvonatra” most kellett felszállni. Remek érzés, hogy valahol Japánban és párhuzamosan Milánóban épül egy csúcsfejlesztésű autó. S ez nekünk készül, Norbert részére.”

Michelisz Norbert, a Yokohama Drivers’ Trophy 2012-es bajnoka

„Alig hiszem el, hogy olyan autóm lesz, amit a Honda gyár folyamatosan tökéletesít a háttérben, s hogy mi is részesei lehetünk e folyamatnak!Ugyanakkor köszönöm a BMW Motorsportnak és a BMW Magyarországnak az elmúlt két évadot. Nagyon jó partnerek voltak, büszke vagyok az ez idő alatt elért fejlődésre, de itt volt az ideje új kihívások után nézni. Izgatottan várom, hogy egy olyan, autósporttal átitatott márkához csatlakozhassak, mint a Honda. Vezetési szempontból a hátsókerékhajtásról elsőkerékhajtásra váltás nem lesz egyszerű az elején, de a Honda és a csapatom elszántságával és támogatásával most már a hosszú távú célok elérésére koncentrálhatok, hogy még tökéletesebb versenyzővé váljak, még több versenyt nyerjek és lehetőség szerint már a közeljövőben is a világbajnoki címért harcolhassak.”

Reisz János ügyvezető, Honda Hungary

„Márkánk alapítója, Soichiro Honda imádta a versenyzést. Azt vallotta, ha a Honda nem versenyez, akkor nem is létezik. Ez a szellemiség jellemezte a múltunkat, és mint látható, a jelenünket és a jövőnket is áthatja. Nagy öröm számunkra, hogy a tavalyi év végén visszatért a Honda a Magyarországon hihetetlenül népszerű FIA Túrautó-világbajnokságra, és csak fokozza ezt az érzést, hogy a Civicben egy kis ország nagy pilótája is helyet kaphatott.

Márkakereskedőinkkel együtt mi is minden követ megmozgattunk azért – már a Zengő Motorsport és a Honda között zajló tárgyalások első pillanatától –, hogy ez az együttműködés megvalósuljon. A Civic már az első versenyeken bizonyított Tiago Monteiro kezei alatt, de tudjuk, hogy komoly munka vár a gyári csapatra és a Zengő Motorsportra is. Ilyen összeállításban azonban egyértelműen bízunk a sikerben.

Nagyon drukkolunk Norbertnek és a csapatnak, kívánjuk, hogy a bátran megfogalmazott világbajnoki álmaik a Hondával váljanak majd valóra.”

William De Braekeleer, Motorsport Manager Honda Motor Europe Ltd.

„Már a kezdetektől feltett szándékunk volt, hogy privát csapatok számára is elérhetővé tegyük a Civic WTCC-t, ezért különösen elégedettek vagyunk a mai bejelentéssel.

A Zengő Motorsport rendkívül profi versenycsapat, Michelisz Norbert pedig tehetséges és széles körben elismert versenyző. Megtisztelő, hogy minket választottak partnerül, és hogy megelőlegezett bizalmat szavaztak a Civic WTCC-nek. Nagyon örülünk, hogy egy ilyen versenyzővel erősödtünk a konstruktőri világbajnoki címért folytatott harcban, és mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb versenytechnikát nyújtsuk számukra a saját céljaik eléréséhez. Ez természetesen extra kihívást jelent majd a gyári csapatunk számára is, de pont ez a versenyzés lényege!

A Zengő Motorsport volt a legelső, számos csapat közül – WTCC-n belül és kívül –, akik érdeklődést mutattak a Civic WTCC iránt. Miközben további autókat is szeretnénk csatasorba állítani a jövőben, egyelőre csak egyetlen privát csapattal működünk együtt.”

Fotó: Zengő Motorsport

Comments

comments