Hivatalos: Huff a Münnich Motorsportnál

WTCC_Rob_Huff_ALL-INKLCOM_Munnich_Motorsport_car_image_1

Forrás: WTCC sajtóközlemény

A mai napon hivatalosan is bejelentésre került a hónapok óta pletykált csapatváltás: Rob Huff egy Münnich Citroënt fog vezetni 2017-ben. A csapattal való együttműködés nem új keletű Huff esetében, ugyanis 2013-ban már vezetett náluk, akkor egy nem kifejezetten versenyképes SEAT-tal is sikerült eredményesnek lennie a brit bajnoknak, a Hungaroringen győzelemig is vitte.

A Honda a szakítás okairól nem mondott részleteket, pusztán ennyit: „Megerősítjük, hogy a munkakapcsolat köztünk és Rob Huff között véget ért. Megköszönjük 2016-os együttműködését a csapat munkájában … Sajnos 2017-re nem tudtuk meghosszabbítani vele együttműködésünket és sok szerencsét kívánunk neki további karrierje során. Január 23-án, hétfőn fogjuk megnevezni utódát a csapatban.”

Mindez alatt a Münnich Motorsport és Huff is boldogan tudatta várhatóan újra gyümölcsöző együttműködésük tényét:

„Teljesen el vagyok ragadtatva attól, hogy újra a régi barátaimmal versenyezhetek a Münnich-nél – kezdte 2012 világbajnoka. – Volt egy nagyon sikeres évünk 2013-ban, és már alig várjuk, hogy még több tapasztalattal és az ultra-versenyképes Citroën csomaggal még több sikert érhessünk el. Természetesen amikor René Münnich megkeresett ezzel a Huff-Citroën -Münnich Motorsport ötlettel, hogy együtt induljunk harcba a világbajnoki címért, egy olyan lehetőségnek éreztem ezt, amit egyszerűen nem hagyhattam ki. Ez egy olyan évnek tűnik, amikor lehetséges privát csapattal bajnokságot nyerni, és ez a fő célunk.”

Megpróbáltuk elérni a történet főszereplőjét, hogy mondjon egy kicsit többet a szakítás okairól (amennyiben azt valóban a Honda kezdeményezte, ahogy azt a pletykákban hallottuk), illetve hogy mi a véleménye arról, mennyi időbe fog telni neki, mire beleszokik a legendásan nehezen kezelhető Citroënbe. Sajnos azonban a cikk megjelenésének időpontjáig foglalt volt…

 Magyar Szilvia

Comments

comments