Ha hív a TCR – változások az utolsó verseny előtt

Fotó: TCR Official

Mivel a TCR szervezősége nem tétlenkedett, sikerült megoldaniuk, hogy az idényzárójuk átkerüljön egy héttel korábbra és Dubaiba, így aztán sikeres ütközést hoztak létre a WTCC makaói fordulójával. Többek között ezért is, no meg azért, mert mindenki hajt arra a bajnoki címre, köszönthetünk néhány új nevezőt a mezőnyben.

A bejelentés sorrendjében az első ilyen beugrónk Gordon Shedden. A brit túraautózás nagymenője Rob Huff helyettesítésében fog jeleskedni, és megpróbál Jean-Karl Vernay-ból bajnokot faragni. Huff szeretett volna ott lenni az idényzárón, és ha úgy alakul, akkor látni egész idényes munkájának gyümölcsét, ugyanakkor a WTCC-ben még van matematikai esélye és Makaó a kedvenc pályája, ki nem hagyta volna semmi pénzért…

Benjamin Leuchtert a WestCoast Racing nevezte arra az üres helyre, amit Giacomo Altoé hagyott maga után, amikor Thaiföldön átszállt a M1RA egyik Hondájába, és azóta is minden versenyhétvégére új emberrel kell betöltenie azt a svédeknek. Az ifjú német a TCR Germany-ból ugrik be a szezonzáróra.

A legnagyobb durranás ma látott napvilágot, amikor a M1RA bejelentette, hogy szintén erősít: a bajnoki címek (melyek közül mindegyikért versenyben vannak, csakúgy mint autó szinten az év modellje címért a Honda) megszerzésének érdekében ismét három autóval indulnak: Roberto Colciago és Tassi Attila mellett a harmadik autóba azt a Josh Files-t nevezték, aki a TCR Európa finálét csak egy áthajtásos büntetés miatt nem nyerte meg. A brit neve jól ismert már túraautós körökben, tavaly és idén is megnyerte a TCR Germany-t, idén a TCR Middle East sorozatban is bajnok lett.

10 nap múlva az így módosult mezőny Dubaiban fog nekirugaszkodni az utolsó, mindent eldöntő versenynek. Vernay és Tassi mellett még Stefano Comini és Roberto Colciago esélyes a végső győzelemre matematikailag.

Mialatt mi a versenyzők leigazolásainak híreivel voltunk elfoglalva, a Hyundai bejelentette, hogy új autóját a korai megrendelőknek 124000 €-ért adja a 2018-as idényre. Több csapat jelezte vételi szándékát, az autó kiváló teljesítménye meggyőzni látszik őket, ugyanakkor közülük többen jelenleg a WTCC-ben versenyeznek, és arra várnak, hogy merre dől el a sorozat sorsa. Nos, ahogy az ottani dolgok állnak, kétséges, hogy korai megrendelői lehetnek a Hyundai-oknak…

Magyar Szilvia

Comments

comments