Elindult a WTCR idényzáró hétvége Makaón

Fotó: Macau GP Official

Ma, magyar idő szerint hajnali kettőkor, helyi idő szerint reggel 9-kor kezdetét vette a 2018-as WTCR szezon záró hétvégéje Makaón, az első szabadedzéssel.

Bármennyire is meg vannak pakolva súllyal az Audik, az első edzést Jean-Karl Vernay zárta az élen, egyik kolléga meg is jegyezte, hogy talán bizony betűtésztával ette a levest és kijött a „speed” szó. Bárhogy is, fél másodpercet adott a teljes követő bolynak. Mögötte Esteban Guerrieri, Rob Huff, Yvan Muller és Michelisz Norbert zártak, Nagy Norbert mechanikai problémák miatt nem tudott mért kört teljesíteni.

Egyébként a helyi időjósok folyamatosan mondják az esőt, zivatart, vagy bármilyen égi áldást / áldatlanságot, de ilyesmi egyelőre nem érkezett a pálya fölé.

A helyi idő szerint délutáni gyakorláson már a 10. makaói győzelmére hajtó Rob Huff volt a leggyorsabb, szintén fél másodperccel verte a mezőnyt, és Vernay délelőtti TCR körrekordját is egyből átadta a múltnak, sőt, állítja, hogy további tartalékok vannak a Golfban. Mögötte Ehrlacher, Muller, Vernay és Bennani végeztek. Michelisz a 8., Nagy a 28., Szabó Zsolt a 30. időt autózta.

Szerencsére eddig piros zászló nem tarkította az edzéseket, az egyetlen balesetet Denis Dupont szenvedte el, de ő is csak kicsit találkozott a szalagkorláttal, amit az első felfüggesztés cseréjével és némi sárga zászlóval megúsztunk.

A hétvége – bár még csak gyakorlásról van szó – eddig Huffnak tervszerűen, Vernay-nak messze várakozásokon felül, a többi Audinak a plusz súlyok miatt a várt szinten alakul. A világbajnoki aspiránsok egyelőre továbbra is az élen autóznak, eddig komplikációk nélkül. Mato Homola joggal várt jobbat, a Vila Realban mutatott teljesítménye alapján, sajnos azonban ismét technikai problémák hátráltatják, míg csapattársa bevallottan a pályával nem találja az összhangot.

Ha minden az időterv szerint alakul, akkor holnap rendezik a két időmérő edzést. A szombati verseny kvalifikációja hajnali 1:50-től, a vasárnapié 6:30-tól lesz látható a WTCR Facebook oldalán, élőben. További információ, hogy Yann Ehrlacher motorcsere miatt a rajtrács végéről indul majd az első versenyen, míg Gordon Shedden kapott egy megrovást, így kijött neki a 3 „fekete pont”, ezért majd 10 hellyel rajtol hátrébbról szombaton, mint ahová pénteken kvalifikálja magát.

Magyar Szilvia

Comments

comments