Élet 220 fölött…

Az első borító

A tavaly végleges formába öntött és nyomtatásban is megjelent 10 év WTCC után az akkori szerzőpáros egyik tagja egy kiváló fotóssal karöltve új túraautós témájú könyvbe kezdett. A könyvet a Closed Wheel Racing médiacsoport adja ki, és az előző koncepcióhoz hasonlóan ismét nem a szerzők pénztárcáját gyarapítja a bevétel.

A Life over 220… című könyv erről a weboldalról rendelhető meg, és ami a legjobb: gyakorlatilag mindenki annyit fizet érte, amennyit akar. A befizetett összeg kedvezményezettjeként a könyv 3 főszereplője közül lehet egyet (vagy többet) megjelölni. Rob Huff és Thed Björk esetében az összeg 90%-a az ő általuk megjelölt jótékonysági alapítványnak megy, míg a kiadó a Stian Paulsen megjelöléssel érkező összeget a versenyzőnek ajánlotta normál szponzoráció keretében, figyelembe véve a norvég szűkös anyagi lehetőségeit. A maradék 10% a könyv kiadási költségeit fedezi.

A könyv szándékosan A/5-ös formátumban, PDF-ben készült, ami lehetővé teszi bárki számára az egyszerű, otthoni nyomtatást, megspórolva ezzel az igen borsos nyomdaköltséget és a szállítási díjat. Természetesen annak, aki kifejezetten nyomtatott könyvet szeretne rendelni, szívesen nyomtatnak egy példányt digitális technikával, viszont ezt az összeget külön ki kell fizetni (kb. 6000 Ft nyomda és postaköltség / példány). Ezért a kiadó javasolja a honlapján, hogy rendeljünk e-könyvet és nyomtassuk ki azt.

A riportkönyv a három főszereplő idényét követi nyomon, nem elfeledkezve ellenfeleikről. Stian gyakorlatilag azért küzd, hogy életben tartsa csapatát, Huffy-nak legnagyobb gondja az inkonzisztens bíráskodás, míg Thed kénytelen megharcolni Tiago Montieróval és Michelisz Norberttel a VB-címért, amit annak ellenére hódít el végül, hogy Norbi jóval több futamgyőzelmet tudhatott magáénak. Emellett egy újságíró néhol kissé személyes önvallomása is benne van, arról a kilenc és fél évről, amit a túraautózásról való írással (is) töltött, attól a pillanattól fogva, hogy először járt WTCC paddockban, addig, míg le nem kapcsolták Qatar éjszakai fényeit a WTCC utolsó kockás zászlója után. Ha jól megnézi a kedves olvasó, tulajdonképpen nem is riportkönyvet tarthat a kezében: igazából „szerelmes regény” ez, egy kilencéves szerelem utolsó gyermeke.

128 oldal, színes fényképekkel illusztrált, angol nyelvű riportkönyv.

A megjelenéséhez játék is kapcsolódik, mely három fordulóból áll. Itt az első.

JÁTÉK

A Closed Wheel Racing médiacsoport játékot hirdet a Life over 220… – Touring Car Stories from 2017 címmel megjelent könyvük apropója révén. A játék három fordulójából íme az első:

A könyv első főszereplője Stian Paulsen, így az első kérdés hozzá kapcsolódik. 2018-ra új sisakmintát festett magának. Melyik F1-es világbajnok sisakmintája inspirálta Stian új sisakjának dizájnját?

Itt a segítség! (youtube)

Szabályok: Kérünk, oszd meg a Facebookon a játék posztját, hadd játszhassanak mások is! A megfejtéseket péntek este 8 óráig várjuk a Closed Wheel Racing médiacsoport Facebook oldalának küldött PRIVÁT ÜZENETBEN! (magyarul vagy angolul) A következő forduló szombaton startol!

Nyeremény: minden forduló után, a helyes megfejtést beküldők között kisorsolnak egy e-könyvet! Ez a játékos választása szerint lehet 10 év WTCC vagy Life over 220… (utóbbi viszont kizárólag angolul jelent meg. Előbbihez jár a magyar fordítás!)

Játékra fel!!

Comments

comments